La XAJI creix i es consolida

La Xarxa Activa de Joventut per la Igualtat (XAJI) es desenvolupa en el marc de l'educació entre iguals amb l'objectiu de formar persones joves que siguin capaçes de promoure la igualtat de gènere i detectar episodis de violència en el seu propi entorn. Les entitats responsables del projecte són AHIGE Catalunya, Associació Gogara, Fundació AROA i la Plataforma Unitària contra els Violències de Gènere. El projecte actualment està actiu en quatre instituts del municipi de Barcelona: dos grups a l’INS. Ausiàs March, dos grups a l’INS. Moises Broggi, un al Col·legi Maristes i un al Milà i Fontanals, i quatre insituts de Cornellà, on treballem amb 2 grups a l’INS. Esteve Terrades, un a l’INS Joan Miró, un a l’INS Cornellà i un altre a l’INS Miquel Martí i Pol.

xaji1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 L'alumnat s'adhereix voluntàriament a la XAJI i rep formació durant tot un curs escolar. Un cop finalitzada aquesta formació realitza una acció de sensibilització per donar-se a conèixer a la resta del centre. Amb l’objectiu que fer crèixer la Xarxa s'han realitzat dues trobades amb tots els grups tant de Cornellà com de Barcelona, on els i les participants han realitzat tota una sèrie de tallers diversos, compartint experiències, debatent, creant mapes, vídeos, escenes teatrals, desfilades i coreografies. A més a més, aquest any, la XAJI d'Esteve Terradas amb l’acompanyament del Col·lectiu Punt 6 ha realitzat una gimcana sobre la seguretat / inseguretat als espais públics sota la perspectiva de gènere i l'ha dinamitzada durant el Fòrum Jove (XII Fòrum contra les Violències de gènere) com una activitat més adreçada al públic jove que participa al Fòrum cada any. Les XAJI de Maristes i d'Ausias March han participat a la Campanya artística Sabates Vermelles en homenatge a les dones assassinades a Espanya l’any 2015, organitzat per Feminicidio.net i la Plataforma. Finalment, la XAJI del Milà i Fontanals ha dinamitzat la creació d'un mural durant l'acte del 25N organitzat per RavalDona.

 

A partir del 2017 obrirem nous grups de la XAJI a altres centres per poder fer cada vegada més gran aquesta Xarxa! També estem començant a preparar la 4ª Trobada i moltes coses més! 

xaji2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Vídeos Trobades:

1ª Trobada: https://www.youtube.com/watch?v=eu63RvYSHO0&t=164s

2ª Trobada:  https://www.youtube.com/watch?v=ypxgf7oJ9LE&t=20s

3ª Trobada:  https://www.youtube.com/watch?v=_K81qX0d-lI

Vídeo prevenció violencia 2.0 XAJI Esteve Terrades: https://www.youtube.com/watch?v=zOjjsSkJWWY&t=27s