La Xarxa Activa de Joventut per la Igualtat s’enforteix any rere any!

20170721 ButlletiXAJIAquest curs 2016-2017 l’alumnat de la XAJI de Barcelona, dels centres educatius: NS Ausias March. INS Moises Broggi i INS Quatre Cantons i els de Cornellà: INS Esteve Terrades, INS Cornellà, INS Joan Miró I INS Miquel Martí I Pol, han preparat i realitzat moltes accions de sensibilització vers les violències de gènere al seu institut!
L’alumnat de Cornellà van realizar accions simultànies pel 8 de març, el Dia Internacional de la Dona Treballadora. Les seves accions anaven dirigides a visibilitzar les tasques domèstiques i de cura, feines tradicionalment feminitzades i menys valorades. L’objectiu de les diferents accions: Gimcanes, manifestacions, accions insvisibles, graffitis…etc era, per una banda, superar els rols de gènere tradicionals de pare/marit proveïdor i mare/esposa cuidadora i per altra posar les cures al centre de les nostres vides, reconeixent el valor que tenen i reivindicant-les com a base d’un sistema sostenible i igualitari!

 

Per altra banda l’alumnat de L’Ins Ausias March també va fer una acció al voltant del 8 de març. L’alumnat del Moises Broggi va donar suport en l’organització de la III Edició de la celebració de la Diada de Santa Georgina al seu centre. Van preparar tallers per a l’alumnat del centre amb perspectiva feminista i LGTBI! Algunes de les activitats van ser: Cinefòrum, taller d’improvisació teatral amb perspectiva de gènere, mural, taller de xapes, etc. A banda l’alumnat de mediació, que també forma part de la XAJI va realitzar un vídeo per mostrar a la resta de grups de mediació d’altres centres educatius on posaven diferents exemples per visibilitzar les agressions sexistes en el seu entorn. La XAJI de l’Ins Quatre Cantons va realitzar un taller per desmuntar estereotips i ros de gènere per l’alumnat d’una escola de primària i va preparar un acte contra la violència de gènere per tot l’insitut i van elaborar un programa amb actuacions, performance i van tancar l’acte amb un homenatge a les dones assassinades aquest any.

Finalment vam acabar el curs celebrant la 4a Trobada de la XAJI al Citilab de Cornellà amb el suport de l’Ajuntament de Cornellà i en coordinació amb les entitats del Trenquem el Silenci: Associació Gogara, Associació Homes Igualitaris, Col·lectiu Punt 6, Fundació Aroa, Associació Cúrcuma, Associació Candela, Associació ApoderART i Aliats del Feminisme! La Trobada va estar plena d’activitats i actuacions de l’alumnat de la XAJI i gràcies a tots i totes va ser, un cop més, un gran èxit!