5a TROBADA DE LA XAJI

20171020 FotoTrobadaXAJIEl matí del passat 20 d’octubre vam celebrar la 5ª Trobada de la XAJI a l’Espai Jove la Fontana al barri de gràcia de Barcelona! En total van venir 130 nois i noies dels diferents instituts de Cornellà: Ins Esteve Terrades, Ins Cornellà, Ins Joan Miró i Ins Miquel Martí i Pol i de Barcelona: Ins Ausiàs March, Ins Moises Broggi i Ins Quatre Cantons.
Vam convidar a les representants polítiques de les institucions que donen suport al projecte: De Barcelona va assistir a la Trobada la Marta Cruells, Cap del Gabinet de la Regidoria de Feminismes i LGTB i la Rosa Maria Saiz, Tècnica de Gestió de la Direcció de Serveis a les Persones i al Territori del Districte Sant Martí del Departament de Feminismes i LGTB i de Cornellà va venir la Tinenta d’Alcalde de l’Àrea de Cultura i Igualtat de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat, Rocío Garcia i la Tècnica d’Igualtat de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat, Núria Jimenez.
Una noia o noi de cada grup XAJI va pujar a l’escenari per fer-li una pregunta, prèviament consensuada a classe, a alguna d’aquestes representants. El debat va ser ric i molt interessant!
Seguidament diferents entitats del Trenquem el Silenci van dinamitzar 8 activitats per les noies i els nois de la XAJI que van poder gaudir plegades, compartint les seves experiències i reflexions a la vegada que es coneixien entre ells i elles!
Les activitats van ser les següents:
- Col·lectiu Punt 6: Itinerari: Percepció, cos i espai.
- Aliats del Feminisme: Posem remei a la LGTBIfòbia.
- ApoderART: M’ importa entendre’M en conflictes interculturals “SER DONA”.
- Fundació AROA: No et quedis immòbil, ACTUA!!!
- Associació Candela: Tinc una amiga que diu que li agrades. Maneres de lligar... tot s’hi val?
- Associació Cúrcuma: Com participem al meu institut?
- Associació GOGARA: Visca les Bruixes! Espai-Taller de Sororitat i Apoderament per a Noies de la XAJI.
- Homes Igualitaris: Construïnt homes.
També el professorat, en total 18 persones, van tenir un espai de trobada en el cafè-tertúlia. La col·laboradora de la Plataforma, Núria Solsona, experta en coeducació els va presentar el seu llibre “Ni princeses ni pirates” amb el qual es va generar un debat molt interessant sobre la coeducació a les aules i les diferents estratègies que es tenen des de les diferents assignatures per introduir la perspectiva de gènere al contingut curricular. Finalment vam començar a planificar les accions de sensibilització que cada XAJI prepararà durant el curs amb l’objectiu d’establir vincles i crear accions conjuntes, ampliant la xarxa i el seu impacte.

Per acabar en l’espai de la cloenda, els grups van presentar, en format lliure, el que havien après, compartit i reflexionat en cada una de les activitats! Van fer murals, vídeos, actuacions, homenatges, performance i exposicions, totes molt interessants i engrescadores de cara a començar a dissenyar l’acció de farà cada grup XAJI al seu centre o entorn.
Per acabar la Trobada vam baixar totes juntes a la plaça i ens vam fer la fotografia de família!
Fins la 6a!!!

 

Podeu veure fotografies de la trobada en aquest enllaç