Més que mai, compromeses en la lluita contra els feminicidis!

20170427 TallerFeminicidioDurant els passats mesos, hem realitzat les darreres accions del projecte Construint ciutadanies globals i locals per defensar i garantir el dret a la vida de les dones i el dret a una vida lliure de violències, dut a terme durant 2016 i 2017 conjuntament entre Plataforma i Feminicidio.net. 

Més de 60 persones han realitzat la formació online FEMINICIDI: Evolució des del naixement del concepte, fins el seu reconeixement global, al maig 2017. I el mes d'abril, més de 20 dones van participar al taller-conversatori Aliances feministes locals contra el feminicidi i la violència sexual.

Altres accions organitzades conjuntament, van ser el XII Fòrum contra les violències de gènere, amb el lema Actuem contra els feminicidis! i la instal·lació artística Sabates Vermelles, el 21 de novembre de 2016 a la Plaça Sant Jaume, ambdues accions amb un ampli ressò. 

 

 

Continuem treballant amb la joventut, a través del programa Trenquem el Silenci!

 

20170721 ButlletiTrenquemDins del projecte Trenquem el Silenci aquest semestre s'han pogut realitzar un total de 50 activitats a 21 centres dels quals; 9 instituts, 3 AMPAS i 9 centres de lleure i altres.
S'han sensibilitzat un total de 800 persones en aquestes activitats; 510 alumnes, 60 famílies i 230 persones a l'àmbit del lleure.
Tenim programades 11 activitats més als pròxims mesos, de les quals; 9 a centres de lleure i 2 per adults i lleure. I es preveu arribar a 1200 persones a finals d'any.
Aquest any, per primera vegada s'hi han hagut de cancel·lar demandes d'activitats de 8 centres a causa de falta de pressupost per finançar les activitats, aquest es troben en llista d'espera per quan puguem retornar a l'activitat normal.
El treball en equip del grup del trenquem el silenci està desenvolupant un vídeo de sensibilització envers la violència masclista. Aquest preveu sortir durant el pròxim curs escolar.

Veieu aquí fotografies de les activitats del primer semestre!

 

Reserveu les agendes! El XIII Fòrum contra les violències de gènere ja és una realitat!

20161117 FOTOFORUMReserveu les agendes!!! Els dies 9, 10 i 11 de novembre a l'Espai Francesca Bonnemaison. Amb el lema "Teixim resistències front les violències sexuals", afrontarem aquest Fòrum amb moltes qüestions que ens preocupen sobre la taula. La violència sexual des d'una perspectiva local i global, l'assetjament sexual al carrer, la violència sexual en frontera, la violència institucional, la pressió estètica, els feminicidis, i molts altres que podreu descobrir quan publiquem el programa, a principis d'octubre. El Fòrum Jove, més jove que mai, amb l'organització de diverses activitats per part de l'alumnat de l'institut Salvador Seguí.

Esteu alerta a la publicació del programa i a l'obertura de les inscripcions, per no quedar-vos sense plaça!!!

Si voleu recordar com va anar el Fòrum 2016, cliqueu aquí. 

 

 

Més de 80 voluntaris i voluntàries ja formen part de la Plataforma unitària contra les violències de gènere!

20170721 butlletiVoluntariatGràcies a totes elles per la seva participació en els diferents projectes tant de sensibilització com de prevenció de la Plataforma! Sobretot volem agrair la seva implicació en la preparació i desenvolupament de la Diada de Súper Jordina i en l’elaboració i el suport durant la 4ª Trobada de la XAJI! Sense vosaltres res d’això seria possible! Juntes som més fortes!

Subcategories