Vés al contingut

Finalitza l'experiència d'aprenentatge i servei al Ins Milà i Fontanals

Publicat el 27/04/2018

L’experiència d’Aprenentatge i Servei iniciada el 23 de gener amb els dos grups de 3r d’Eso i l’alumnat de l’aula d’acollida a l’Ins Milà Fontanals finalitza després dels diferents serveis realitzats el dia 3 d’abril, amb les sessions d’avaluació realitzades amb l’alumnat i el professorat.

Al llarg d’aquests quasi tres mesos l’alumnat i el professorat ha reflexionat, junt amb l’associació TRAMA i el Centre d’Estudis Africans i Interculturals, sobre el gènere, la classe, l’origen, l’ètnia i les diferents identitats que s’entrecreuen entre si, posant en qüestió i deconstruint les diferents discriminacions i desigualtats que es fonamenten en aquestes múltiples interseccions .

Aquest any els grups han realitzat diferents serveis comunitaris que s’han focalitzat en la promoció d’ una convivencia intercultural, dialógica i igualitària. El grup de 3rA al llarg d’aquest temps ha treballat la coeducació i com l’espai que habitem és un espai que arquitectònicament i simbòlicament respon a un model androcèntric, invisibilitzant les múltiples identitats abans esmentades i inserint a les persones en el binarisme home, dona; arrel de les seves prospeccions per l’espai han fet propostes símbòliques que s’acosten i respecten més les realitats que ens envolten.

El grup de 3rB ha centrat el seu Servei Comunitari en la Memòria Històrica invisibilitzada al Barri del Raval, han realitzat diferents entrevistes a persones del barri impugnant el racisme i el masclisme, construint també, diferents relats reals, que enriqueixen al barri i sovint són invisibilitzats.

El servei comunitari de l’aula d’acollida recull tot el treball relitzat durant aquest procés en un mural, aquest pretén posar en valor les diferents identitats reconeixent diferents espais d’interrelació com una oportunitat de convivencia basada en el diàleg i la solidaritat.

Un cop més, després de finalitzar l’Apis amb l’Ins Milà i Fontanals es valora molt positivament els espais de treball cooperatiu i la xarxa que s’ha creat entre alumnat, professorat i entitats arrel de l’experiència; emfatitzem aquesta metodología de treball com a espais d’interrealció i reflexió cap a una societat més justa i social.

Comparteixo