JORNADA "I davant la prostitució, què? Noves Masculinitats Alternatives prenent partit"

Categoria
Jornades
Data
2017-05-20 10:00
Venue
Casa del Mar - Carrer d'Albareda, 1-13
08004 Barcelona, Espanya
Email
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

El proper dissabte 20 de maig l'Associació Homes en Diàleg organitza la Jornada "I davant la prostitució, què? Noves Masculinitats Alternatives prenent partit", que se celebrarà a la Casa del Mar de Barcelona (C/ Albareda, 1). (http://www.homesendialeg.org/inscripcionsvjornades/)

Aquesta Jornada té com a objectiu analitzar en profunditat la problemàtica de la prostitució en relació amb la doble moral, la llibertat sexual, el tràfic d'éssers humans per l'explotació sexual o la violència de gènere. I fent-ho des de la mirada de les Noves Masculinitats Alternatives que, lluny de la indiferència, prenen partit amb una posició clara, argumentada, científica i transformadora, obrint un debat no només des de l'ètica i la dignitat, sinó vinculat també i sobretot, en l'àmbit del desig.

Per tractar un tema tant important i clau en la nostra societat, comptarem amb la ponència inaugural de Lídia Puigvert, doctora en sociologia, Professor Marie Curie Fellowship a la Universitat de Cambridge i professora a la Universitat de Barcelona. La Dra Puigvert compta amb una àmplia trajectòria en la investigació en gènere: entre altres, ha estat membre del Comitè Assessor de la Violència de gènere del Lobby Europeu de Dones (2008), ha publicat el llibre "Women and Social Transformation", conjuntament amb Judith Butler i Elisabeth Beck-Gernsheim, i ha publicat en les revistes científiques més prestigioses com Violence Against Women o Journal of Social Work Practice. En els últims anys també ha dirigit els projectes I+D TRATA, Trayectorias de vida que alejan o acercan de las redes de trata con fines de explotación sexual. (2013-2015) i END-TRAFFICKING. Social changes and innovaciones preventing and reducing women’s trafficking for sexual explotation reasons (2013-2016). L'acompanyarà a la ponència Joan Cabré, investigador postdoctoral de la URV, especialitzat en Tecnologies de la Informació i la Comunicació i president d'Homes en Diàleg.

També comptarem amb una taula rodona de diferents experiències superadores de la problemàtica de la prostitució, tant des de Catalunya com a nivell internacional (Estats Units) i a continuació es realitzarà un taller de debat a partir de diferents vídeos i fragments de pel·lícules que aborden el tema.

Seguint l'èxit de les Jornades anteriors i amb el ritme de les inscripcions actuals, aquest any es preveu una assistència superior a les 150 persones, per la qual cosa serà una jornada d'un gran impacte. Així doncs l'inscripció es tancarà el 17 de Maig, hi podeu accedir a través d'aquest link:   

Inscripció: http://www.homesendialeg.org/inscripcionsvjornades/ 

 
 

Totes les dates

  • 2017-05-20 10:00
 

Proporcionat per iCagenda