Sensibilització

Desmuntem les creences i estereotips que perpetuen la violència vers les dones generant espais de reflexió i de movilització ciutadana.

Des de l’àrea de Sensibilització, volem contribuir a conscienciar i donar eines a la població per tal que esdevingui protagonista davant la lluita contra la violència de gènere i sigui capaç de generar una resposta comunitària i unitària per erradicar-la i construir una societat més igualitària.

Volem despertar en les persones, una consciència crítica i transformadora en relació a la problemàtica de violència contra les dones, a través de diferents accions: formacions, campanyes, activitats al carrer, actuacions artístiques, concursos, exposicions i també la presencia a Internet i a les xarxes socials.

Entre les moltes accions que organitzem, destaquem el Fòrum Contra les Violències de Gènere, que organitzem cada any i que ha esdevingut un espai de referència de reflexió, participació, debat, i sensibilització vers la violència de gènere i les Concentracions que fem cada tercer dilluns de mes, com a protesta i homenatge a les dones assassinades a causa de la violència masclista.

layout styles

Projectes


Imatge de grup amb molta gent sostenint una pancarta dins d'una sala de l'Espai Bonnemaison durant el Fòrum 2019

Fòrum contra les violències de gènere

El Fòrum contra les violències de gènere són unes jornades que organitzem des de l’any 2005. Des d’aleshores, s’ha consolidat com un espai de trobada i de reflexió ciutadana sobre aquelles qüestions d’actualitat que ens preocupen al voltant de la lluita contra les violències de gènere. Des de principis d’any treballem per elaborar els continguts de manera conjunta amb les entitats adherides i totes aquelles persones que estiguin interessades (sobretot voluntàries i expertes), a través d’un grup de treball que es reuneix periòdicament.

Imatge d'una concentració a la pllaça Sant Jaume amb diverses persones al voltant d'un llaç lila de tela posat a terra

Concentracions

Cada tercer dilluns de mes a les 20h, des de l'any 2006, ens concentrem a la Plaça Sant Jaume de Barcelona per denunciar les violències de gènere i recordar les dones que han estat assassinades a Catalunya i a l’Estat espanyol.

XVI CONCURS PER L'ERRADICACIÓ DE LES VIOLÈNCIES MASCLISTES

Concurs per l'eradicació de les violències masclistes

Des de 2005 la Plataforma convoca un concurs amb diferents categories dirigit a la població general, per promoure la reflexió i fomentar la sensibilització al voltant de la problemàtica de la violència masclista. Cada any es planteja un nou tema sobre el qual treballar.

Imatge d'un grup de dones sota un tendal de l'entitat durant una mostra, amb diversos materials amb la imatge corporativa de l'entitat

Accions al carrer

Des de la Plataforma creiem que és molt important sortir al carrer, transmetre a la ciutadania el missatge de que la violència masclista requereix de la implicació de tothom per aconseguir eradicar-la. I una de les maneres que tenim d’aportar el nostre granet de sorra és organitzant accions de carrer on convidem a les persones a implicar-se en la lluita per ser lliures de violències masclistes .

Dones de blanc

Dones de blanc

És un grup d'expressió corporal que va néixer l'any 2003 de la mà de la Plataforma Unitària Contra les Violències de Gènere.

Es tracta d'un grup estable de treball amb l'objectiu d'aprofundir en la consciència corporal i acompanyar en determinats moments la lluita que porta a terme la Plataforma.