Intercanvi sobre masculinitats el marc del projecte “Promoviendo alianzas comunitarias y municipales por la defensa de los derechos de mujeres y niñas de la zona nororiental de Medellín”

20180731 ButlletiCooperacioEn el marc del projecte “Promoviendo alianzas comunitarias y municipales por la defensa de los derechos de mujeres y niñas de la zona nororiental de Medellín”, que executem dins l'àrea de Solidaritat Internacional, s'han realitzat una sèrie d'activitats molt enriquidores, entre elles, un intercanvi d'experiències Medellín-Barcelona sobre masculinitats, en col·laboració amb l'Associació Cúrcuma.  

Aquí podeu llegir un article Francesc Montañez Carbonell, de l'Associació Cúrcuma.

 

Reserveu les agendes, que arriba el XIV Fòrum contra les violències de gènere!

20180731 ButlletiForumDesprés de l'estiu, encararem la recta final dels preparatius del XIV Fòrum contra les violències de gènere, enguany sota el lema "Fem caure el patriarcat!"

Ja podeu anar reservant les vostres agendes:

8, 9 i 10 de novembre de 2018

a l'Espai Francesca Bonnemaison de Barcelona (Sant Pere Més Baix, 7)

Aquí us deixem la que serà la imatge del Fòrum, creada per Rita Fittipaldi, guanyadora del concurs de cartells del Fòrum, convocat a l'Escola Massana de Barcelona. 

 

Estigueu alerta, que durant el mes d'octubre, publicarem el programa i el formulari d'inscripció!

 

I si voleu implicar-vos en els preparatius, ja sigui participant a les reunions del grup de treball o formant part de l'equip de voluntariat, podeu escriure'ns a: 

Grup de treball: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Voluntariat: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 

La propera Trobada de la XAJI serà el 9 de Novembre en el marc del XIV Fòrum contra les violències de gènere.

20180731 ButlletiXAJIEl proper 9 de Novembre de 9h a 14h tindrà lloc la 7ena Trobada de la XAJI a l’espai Francesca Bonnemaison. Com ja sabeu la Xarxa Activa de Joves per la Igualtat és un dels projectes socioeducatius de l’àrea de prevenció que pretén capacitar a nois i noies per a poder esdevenir agents de canvi al seu context proper, durant cada curs escolar es realitzen dues trobades per a que l’alumnat que configura la XAJI pugui compartir un espai d’intercanvi i poder fer xarxa en la seva tasca preventiva. Aquesta trobada ja serà la setena i per donar resposta a la necessitat detectada per l’alumnat, visibilitzar i donar a conèixer el projecte, s’ha volgut emmarcar l’esdeveniment en el XIV Fòrum contra les violències de gènere reconeixent la trajectòria del projecte i la valuosa tasca que realitzen; enguany vindran persones d’11 centres de secundària procedents de Barcelona, Cornellà de Llobregat, Rubí i Roda de Berà. Durant el matí del 9 de Novembre també tindrà lloc el Fòrum Jove on es realitzen tallers i activitats per a la prevenció de les violències de gènere, també emmarcat dins el XIV Fòrum contra les violències de gènere, ambdós esdeveniments compartiran un espai per a que les persones participants puguin conèixer la XAJI i poder teixir aliances.

Creiem que serà una jornada de treball i festiva on farem la XAJI més gran i més forta!

Dissabte 29 de setembre, propera assemblea de la Plataforma unitària contra les violències de gènere.

20180731 ButlletiAssembleaUs informem que el dissabte 29 de setembre es convoca la propera assemblea, amb el següent orde del dia:

-     Fòrum contra les violències de gènere 2018

-     Pla estratègic de l’entitat

-     Informacions diverses

Data: Dissabte 29 de setembre

Horari: de 9.30 a 14h

Lloc: Espai Francesca Bonemaisson (Sala d'actes de la Biblioteca). Carrer de Sant Pere Més, Baix 7, 08003 Barcelona (Metro Urquinaona o Jaume I)

No oblideu confirmar la vostra assistència al correu: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.">

Per l’assemblea volem habilitar un espai de cura infantil per facilitar l’assistència de las mares i pares, si us plau, feu-nos saber si vindreu amb fills i filles per planificar-nos, enviant correu a: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

 

Voluntàries contra el masclisme!

20180731 VoluntariatEl passat dijous 21 de juny vam fer la darrera sessió de valoració amb les voluntàries de la Plataforma abans de les vacances d’estiu. A través de diverses dinàmiques les voluntàries que van assistir van poder valorar els aspectes positius de formar part d’una entitat com la nostra, els aspectes negatius i finalment aquells que desitgen millorar.

Va ser una jornada molt profitosa on vam compartir experiències i de la qual ens vam endur nous reptes per la millora de la gestió i coordinació de l’equip de voluntàries, de la comunicació en general de l’entitat i finalment de la necessitat de continuar treballant per a generar espais de cura i coneixença.

Després de la valoració vam poder gaudir plegades de la Ruta de Mujeres organitzada per Barcelona Rebelde de la mà de l’historiador Salvador Lou. Passejant pels carrers del centre de Barcelona vam anar escoltant la història de les dones que van lluitar durant la Setmana tràgica, la vaga de dones de 1918 i d’altres fets històrics dels quals les dones van ser-ne les protagonistes però que, degut a l’androcentrisme que vivim de manera generalitzada i espacialment en el món educatiu, varen quedar invisibilitzades del relat històric.

Finalment vam concloure la Ruta amb la imatge d’unes manifestants de la Vocalia de dones del Carmel, i per sorpresa de totes a la fotografia hi apareix la Chelo Garcia, voluntària de la Plataforma (la podeu veure sostenint la pancarta a la dreta). Properament ens enviarà el seu propi relat sobre l’ experiència a la Vocalia i al moviment feminista d’aleshores, per contribuir a revisar i a teixir noves històries, les nostres.

La lluita continua!

Subcategories