Vés al contingut

El XV Fòrum contra les Violències de Gènere estarà dedicat a les violències masclistes a la infància i a l'adolescència

El XV Fòrum contra les Violències de Gènere estarà dedicat a les violències masclistes a la infància i a l'adolescència

Publicat el 03/06/2019

Després de la fructífera reunió del Grup de Treball del Fòrum contra les Violències de Gènere, que es va reunir dijous passat dia 30 de maig, ja us podem avançar que el Fòrum d'enguany ja té data i temàtica!

 Així, el XV Fòrum contra les Violències de Gènere se celebrarà els dies 7, 8 i 9 de novembre de 2019 a l'Espai Francesca Bonnemaison de Barcelona, i girarà entorn de les violències masclistes a la infància i l’adolescència. 

L'objectiu és denunciar la violència que pateixen els fills i filles víctimes de violència masclista, que ha arrabassat la vida de 27 menors i ha deixat 243 orfes en els darrers 6 anys, segons l'informe 2018 de la Fundación Mujeres i el Fondo de Becas Fiscal Soledad Cazorla. S'hi abordaran, també,  les violències masclistes en les relacions esporàdiques i de parella a l’adolescència, abordar la prevenció dels abusos sexuals infantils, la mutilació genital femenina, els matrimonis forçats, el tràfic i explotació sexual de menors, etc, però també contribuir a generar un posicionament, respostes i mobilització per part del jovent envers les violències masclistes. 

El Grup de Treball el·labora ja les diferents propostes de continguts per a les taules rodones, els tallers i les activitats per a continuar avançant de forma efectiva en l'eradicació d'aquest tipus de violències. 

Aquest any, a més, serà una edició ben especial, ja que fa 15 anys que la Plataforma i les entitats que la conformen vam començar a organitzar aquest esdeveniment anual, que convoca entitats, professionals, investigadores, activistes i persones interessades a reflexionar sobre els diferents aspectes que conformen la violència de gènere, per buscar estratègies conjuntes per a fer-hi front. Voldrem compartir, doncs, amb vosaltres, els avenços aconseguits i els reptes que encara tenim per davant arran del naixement del Fòrum. La propera reunió del grup de treball se celebrarà el 20 de juny a les 18h a la seu de la Plataforma Unitària contra les Violències de Gènere.

Comparteixo