Vés al contingut

El congrés “Feminisme 4.0: ”Lectures socials i polítiques de la nova onada del feminisme” analitzarà l'onada feminista actual, amb participació de la Plataforma

Publicat el 11/02/2019

A menys d’un mes de la segona vaga general feminista, que tindrà lloc el 8 de març d’enguany, la Diputació Foral de Guipúscoa organitza aquest cap de setmana el Congrés Internacional d’Igualtat “Feminisme 4.0: ”Lectures socials i polítiques de la nova onada del feminisme”.

Comparteixo

Una associació de dones palestines contra la violència de gènere serà l'amfitriona de la concentració de dilluns #18F

Publicat el 08/02/2019

Com cada tercer dilluns de mes, el proper 18 de febrer ens concentrarem a les 20h a Sant Jaume contra les violències de gènere i en homenatge a les dones i nenes assassinades per violència masclista, en un mes que ha estat especialment brutal per a les dones a Catalunya, amb diversos feminicidis i una agressió sexual múltiple.

Comparteixo

L'OFP de Colòmbia enforteix la seva Xarxa de Productores amb el suport de la Plataforma Unitària contra les Violències de Gènere

Publicat el 05/02/2019

Fa 46 anys que l'Organización Femenina Popular de Colòmbia, que treballa en la defensa dels Drets Humans de les dones i la construcció de pau a Barrancabermeja i Magdalena Medio, teixeix propostes d'empoderament econòmic y organització social de les dones de la regió, impulsant iniciatives productives feministes i de caràcter popular. 

Comparteixo

El Pla Estratègic participatiu de la Plataforma Unitària Contra les Violències de gènere, en la seva recta final

Publicat el 30/01/2019

Finalitzem els grups de treball amb les entitats per a l’elaboració del nostre Pla estratègic, molt satisfetes amb la participació i amb les aportacions realitzades, que han permès incorporar veus molt diverses en aquest full de ruta que ens acompanyarà durant els propers 4 anys.

Agraïm molt la participació de les més de 30 persones -entre entitats i voluntàries- que han participat, sens dubte aquest procés participatiu enriquirà el futur de la Plataforma i revertirà en una major incidència social per a erradicar les violències masclistes. 

Comparteixo

Ja podeu consultar el llibre d'actes del XIV Fòrum contra les Violències de Gènere

Publicat el 23/01/2019

No vau poder assistir a alguna taula del XIV Fòrum contra les Violències de Gènere, que es va organitzar el 8, 9 i 10 de novembre, i vau quedar amb les ganes d'escoltar les exposicions de les ponents?

Podeu consultar el contingut de totes les taules, així com els discursos d'inauguració i tancament del Fòrum d'enguany, al llibre d'actes que us adjuntem a la notícia.

Esperem que el gaudiu tant com vau gaudir el Fòrum!

Comparteixo

Enorme èxit de la primera concentració de l'any, amb suport de taxistes i Iaioflautas

Publicat el 23/01/2019

La concentració contra les violències masclistes de cada tercer dilluns de mes va acabar esdevenint un clam massiu de 500 persones, en unir-se els Iaioflautas, activistes incansables de la ciutat, i nombrosos representants del col·lectiu de taxistes en vaga, que també eren concentrats a la mateixa plaça. 

Comparteixo

Concentració dilluns #21G contra les violències masclistes

Publicat el 11/01/2019

Com cada tercer dilluns de mes, el proper 21 de gener ens concentrarem a les 20h a Sant Jaume contra les violències de gènere i en homenatge a les dones i nenes assassinades per violència masclista. Ara més que mai, la presència del feminisme al carrer és imprescindible per aturar l'avenç de formacions d'ultradreta i feixistes, que pretenen arrabassar-nos els avenços aconseguits en matèria de protecció contra les violències, reconeixement de la diversitat sexual i afectiva i dret a l'avortament.

Comparteixo

Per un 2019 lliure de violències masclistes!

Publicat el 21/12/2018

Estimades entitats, companyes, voluntàries i amigues,

Ens acomiadem fins al gener!

L'assassinat de Laura Luelmo i de les altres 94 víctimes de la violència masclista, dones, nenes i dos nens, durant el 2018 a l’Estat Espanyol, ens colpegen un cop més, posant de nou sobre la taula la urgència imperiosa d’erradicar aquest tipus de violència i de transformar radicalment les relacions de gènere.

Comparteixo

La darrera concentració de l'any aplega 80 persones contra la violència masclista i l'assassinat de Laura Luelmo

Publicat el 19/12/2018

La darrera concentració d’enguany contra les violències masclistes, va aplegar dilluns passat al voltant de 80 persones a plaça Sant Jaume, hores després que la policia trobés el cos de la professora Laura Luelmo, la víctima número 94 de la violència de gènere durant el 2018 a l’Estat Espanyol.

Comparteixo

“Només sí és sí” és el vídeo guanyador del XIV Concurs per a l’eradicació de la violència masclista

Publicat el 17/12/2018

Alícia Anselmo, Pol Barrot, Nàdia Bueno, Andrea Hamsa, Dídac Monfort, Ares López, Pau Samper i Júlia Serra, alumnes de l’Institut Ronda de Lleida, van ser les guanyadores i guanyadors del primer premi del XIV Concurs per a l’eradicació de la violència masclista, amb un vídeo titulat “Només sí és sí”. Les autores van rebre el premi de mans de la presidenta de la Ploataforma Unitària contra les Violències de Gènere Montserrat Vilà i d’una representant del Districte de Ciutat Vella, en un acte de lliurament al Casal de Joves Palau Alòs, dijous 13 de desembre al vespre.

Comparteixo