Vés al contingut

La concentració d'abril suma a la mobilització social feminista contra l'amenaça de la retallada de drets

Publicat el 17/04/2019

De nou, dilluns passat una vuitantena de persones ens vam concentrar a les 20 hores a la plaça Sant Jaume per denunciar les violències de gènere i exigir una mobilització social i institucional urgent, així com mesures efectives, que posin fre als feminicidis, que ja ens han furtat 23 vides de dones en el que portem de 2019.

Comparteixo

Apunta't al curs online: "Violencia Sexual desde una Perspectiva Jurídica. Conceptos, marco jurídico internacional y el papel del Estado en su abordaje"

Publicat el 12/04/2019

Conjuntament amb Feminicidio.net, oferim el curs online de 70 hores "Violencia Sexual desde una Perspectiva Jurídica. Conceptos, marco jurídico internacional y el papel del Estado en su abordaje", que començarà el 30 d'abril fins el 14 de juny, i abordarà la protecció i desprotecció contra les violències sexuals en l'àmbit mundial i les obligacions i eines de l'Estat envers el seu abordatge.

Comparteixo

Concentració dilluns 15 d'abril contra les violències masclistes i en homenatge a les víctimes de feminicidis

Publicat el 09/04/2019

Després d'un cap de setmana en el qual hem hagut de lamentar quatre noves víctimes de feminicidi, que sumen ja 22 dones mortes en el primer trimestre del 2019, tal com recull Feminicidio.net, es posa de nou de relleu la urgència de generar una mobilització social, política i institucional que posi fre als feminicidis i als assessinats de dones i nenes.

Comparteixo

Donem suport al conte contra l'abús infantil "El Lleó Lluminós" perquè esdevingui una realitat

Publicat el 02/04/2019

Les estadístiques són alarmants. L'Organització Mundial de la Salut (OMS) diu que 1 de cada 5 nenes i 1 de cada 13 nens són víctimes de violència sexual, i que això afecta a menors de totes les edats, cultures i classes socials.

Comparteixo

Súper Jordina! - Recollida de llibres per un Sant Jordi no sexista

Publicat el 28/03/2019

Un any més, i ja en fa més de 10, el 23 d'abril celebrem la Súper Jordina i donem la volta a les llegendes populars amb transfons patriarcal, recollint llibres de temàtica feminista o que parlin sobre els drets de les dones, bibliografies sobre dones, llibres infantils no sexistes o bé llibres que considereu que tenen perspectiva de gènere, per la paradeta que posem al Passeig de Gràcia número 1.

Comparteixo

Alumnat i professorat de la XAJI s'aplegarà divendres 22 de març a la 2a Trobada dels grups XAJI del districte de Sant Martí

Publicat el 21/03/2019

Durant tot el mes de març, els joves que formen part de la Xarxa Activa de Juventut per la Igualtat (XAJI) als instituts catalans, han realitzat accions de suport al Dia Internacional de les Dones i a la lluita per la igualtat de gènere, com ara accions de sensibilització, tallers, performaces, murals participatius o disseny de xapes feministes al seus centres, per tal de fomentar el compromís de tota la comunitat educativa en l'eradicació de les violències masclistes.

Comparteixo

Homenatge a les víctimes de feminicidis i actuació artística del CJB a la concentració del març

Publicat el 19/03/2019

Com cada tercer dilluns de mes, ahir unes 80 persones ens vam concentrar a la plaça Sant Jaume contra les violències de gènere i en homenatge a les dones i nenes assassinades per violència masclista. El Consell de la Juventut de Barcelona va ser l'entitat encarregada de coorganitzar i dinamitzar la protesta.

Comparteixo

Moltes gràcies, Sant Llorenç d'Hortons, per la #VICACO!

Publicat el 18/03/2019

Aquest diumenge passat vam participar de la 6a edició de la cursa popular femenina, CACO, CAmina o COrre, de Sant Llorenç d'Hortons, que s'organitza des de fa 6 anys amb motiu del 8 de març, el Dia Internacional de les Dones. Enguany, van participar a la cursa, de 5 quilòmetres de recorregut, unes 300 inscrites amb una gran diversitat d'edats. La més petita de la carrera comptava amb 2 mesos i la dona més gran, amb 83. 

Comparteixo

Concentració dilluns 18 de març, a les 20h, contra les violències masclistes, coorganitzada pel CJB

Publicat el 12/03/2019

Com cada tercer dilluns de mes, el proper 18 de març ens concentrarem a les 20h a Sant Jaume contra les violències de gènere i en homenatge a les dones i nenes assassinades per violència masclista. Aquest mes, el Consell de la Juventut de Barcelona serà l'entitat encarregada de coorganitzar la protesta.

Comparteixo

La Plataforma participa a Nova York del 63 període de sessions de la Comissió sobre l'Estatus Jurídic i Social de les Dones, convidada pel CNDC

Publicat el 12/03/2019

Una delegació del Consell Nacional de les Dones de Catalunya (CNDC), format per dones de diverses entitats catalanes, va participar ahir dels actes convocats pel 63 període de sessions de la Comissió sobre l'Estatus Jurídic i Social de les Dones, que té lloc a Nova York de l'11 al 22 de març de 2019. Entre les assistents, la Plataforma Unitària contra les Violències de Gènere hi va participar a través de la seva presidenta, Montserrat Vilà, que va intervenir per explicar la tasca de prevenció i incidència política que realitza la nostra associació.

Comparteixo