Vés al contingut

100.000 clams contra la precarietat, les fronteres i els genocidis

Publicat el 11/03/2024

Aquest 8 de març, 100.000 persones hem sortit als carrers de Barcelona per clamar contra la precarietat, les fronteres i els genocidis. La manifestació unitària convocada per l'Assemblea 8M Catalunya va aplegar col·lectius, entitats i persones d'arreu amb un lema contundent contra el sistema patriarcal, capitalista i colonial després d'una jornada de lluita per estendre la vaga feminista.

Una vegada més, vam convocar un punt de trobada de la Plataforma per reunir-nos les entitats, voluntàries i treballadores que en formem part i anar juntes cap a la concentració. Sumant-nos al clam col·lectiu vam cridar també les nostres pròpies reivindicacions en defensa d'una vida lliure de violències. Una tasca que duem a terme dia a dia des de fa 20 anys en forma de projectes, accions i concentracions de tot tipus, molt especialment les del tercer dilluns amb el lema #ProuFeminicidis. Una feina de formiga colze a colze amb les entitats que a través de la incidència social i política assenyala les estructures de poder que ens subordinen per la nostra condició de gènere, raça i classe.

A l'acte final, que va tenir lloc a Arc de Triomf, vam llegir al costat de diverses organitzacions el nostre manifest. Un discurs per denunciar un sistema que ens oprimeix i explota, que es sosté en les tasques reproductives de les dones i les migrants, malgrat no es reconeix en les condicions socials, cíviques i laborals, i que expulsa a totes aquelles que no compleixen amb determinades capacitats.

La manifestació unitària va ser l'acció culminant de tota una jornada de piquets i accions reivindicatives convocades per l'Assemblea 8M Catalunya i els comitès de vaga locals per defensar i socialitzar a cada lloc de treball la vaga laboral, a centre educatiu la vaga estudiantil, a cada botiga la vaga de consum i a cada llar la vaga de cures.

Arxius adjunts
Adjunt Size
Manifest 8M 400.29 KB

Àlbum de fotografies

Comparteixo