Vés al contingut

El programa "Juntes ens cuidem: enfortiment d'espais segurs de protecció de la vida, els drets i la dignitat de les dones al Magdalena Medio colombià", neix de l'existència i la identificació de necessitats urgents d'espais de protecció i atenció a dones en situació de violència masclista a la regió del Magdalena Medio i al departament del Cauca, Colòmbia, per part de les organitzacions als territoris.

Així, l'objectiu del programa és avançar en la garantia del dret a una vida lliure de violències contra les dones amb millores en les mesures i els mecanismes d'atenció i protecció digna i integral de les víctimes considerant les particularitats de les conflictivitats socials i ambientals, així com les pluralitats i interseccionalitats.

El programa s'articula amb dues sòcies locals (Organización Femenina Popular i Uywesx Gaitana Fiw), una entitat agrupada (Fundació Surt), una entitat del tercer sector (Associació Huitaca), i la Plataforma unitària contra les violències de gènere.

El programa es divideix en tres components principals:

1.- Desenvolupament i consolidació d'estratègies d'atenció i protecció digna i integral de dones víctimes de violència masclista, i de promoció i defensa dels seus drets fonamentals.

2.- Enfortiment al Magdalena Mitjà i al Cauca de rutes d'atenció que garanteixin espais segurs de protecció de la vida sostenible, els drets humans i la dignitat de les dones víctimes i supervivents de violència masclista.

3.- Impuls d'accions de transformació a les creences i representacions socioculturals que produeixen i reprodueixen la violència masclista, la conflictivitat violenta i la destrucció ambiental.

El programa s'implementarà des de gener 2023 fins a desembre 2025, amb el suport i finançament de l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD).

Comparteixo