Vés al contingut

Juntes ens cuidem

Publicat el 24/02/2024

El passat 22 de febrer vam participar a la jornada de socialització de les estratègies de protecció i seguretat sorgides del programa de cooperació internacional Juntes ens cuidem: enfortiment d'espais segurs de protecció de la vida, els drets i la dignitat de les dones al Magdalena Medio colombià. Un projecte liderat per de la Plataforma en agrupació amb la Organización Femenina Popular, Uywesx Gaitana Fiw, l'Associació Huitaca i la Fundació SURT, que es desenvolupa amb el suport i el finançament de l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD). El contingut d'aquesta acció és responsabilitat exclusiva de les entitats col·laboradores, i no reflecteix necessàriament l'opinió de l'ACCD.

El programa neix de l'existència i la identificació de la necessitat urgent de les organitzacions d'aquesta regió de Colòmbia d'establir mesures de protecció i atenció a dones en situació de violència masclista. Amb aquesta diagnosi, ens proposem avançar en la garantia del dret a una vida lliure de violències contra les dones amb millores en les mesures i els mecanismes d'atenció i protecció digna i integral de les víctimes considerant les particularitats de les conflictivitats socials i ambientals, així com una perspectiva plural i interseccional sobre la seva realitat.

La jornada per compartir les estratègies del projecte es va dividir en dos moments. Un primer amb representats d'institucions del territori, amb competències en la prevenció i atenció a les violències masclistes, on a més a més de la persona referent de la Plataforma, va participar la tècnica de l'àrea d'aliances internacionals de l'ACCD. I un segon espai amb representants d'organitzacions de la societat civil, tot això amb l'objectiu de potenciar aliances i sinergies per la protecció integral a dones en situació de violència a la regió.

Continuem treballant plegades per defensar una vida lliure de violències al Magdalena Medio i arreu.

Comparteixo