L'Associació PLATAFORMA UNITÀRIA CONTRA LES VIOLÈNCIES Qui somDE GÈNERE es va fundar l'any 2002 per donar resposta a la necessitat de visibilitzar la violència de gènere i reclamar actuacions, a través de la mobilització ciutadana. La Plataforma està formada per 121 entitats (que tenen l'estatus de sòcies) i un gran equip de persones (voluntariat, professionals, etc) de tot Catalunya, que compartim i impulsem un moviment social amb la missió d'eradicar la violència vers les dones de la nostra societat.

L’àmbit geogràfic d’actuació, és tot el territori català, tot i que treballem en xarxa amb organitzacions de dones de tot l'Estat, d'Europa i d'altres indrets del món. 

Creiem en el treball en xarxa com a metodologia de treball, i el fomentem sobre tot amb les entitats sòcies.

Els valors de la Plataforma estan recollits en un Manifest de consens, al qual les entitats sòcies hi donen suport.

La Plataforma està constituïda legalment com a associació des del 2004 i està inscrita al Registre d'Associacions de la Generalitat de Catalunya, amb el número d'inscripció 29709. 

 

Missió

Aglutinar i dinamitzar el màxim nombre d'organitzacions per mobilitzar i sensibilitzar el conjunt de la societat en la defensa dels drets i llibertats de les dones, a fi d'eradicar les violències masclistes.

Visió

Ser referent unitària en l'acció social i política contra les violències masclistes, contribuint al canvi cap a una societat solidària, equitativa, amb igualtat de drets i respectuosa en lesdiversitats, on siguin impensables les relacions patriarcals.

Valors

Els nostres valors socials son els feminismes, la solidaritat, la diversitat, el compromís i la centralitat dels drets. 

Els valors de funcionament son el consens, el treball en xarxa, el treball des de la base i assembleari i les experteses. 

 


Per a més informació, podeu consultar el la història i el currículum de la Plataforma en diferents idiomes,CatalàCastellà, o Anglès.

També podeu descarregar les memòries d'activitats.

 

Organigrama de l'entitat

Organigrama