Vés al contingut

Teixint aliances feministes amb la Organización Femenina Popular

Publicat el 22/11/2023

A principis de novembre vam rebre la visita de dues representants de la Organización Femenina Popular (OFP) amb qui treballem en el programa Juntes ens cuidem al Magdalena Medio, Colòmbia. Durant la seva estada, vam avançar el treball d'assessoria i acompanyament especialitzat entre la Fundació SURT i l'OFP, per desenvolupar estratègies de protecció de la vida de les dones en situació de violència masclista i per a la prevenció del feminicidi.

Amb l'objectiu de potenciar estratègies de sensibilització i comunicació en matèria de violències masclistes, drets humans i igualtat de gènere, Karen Arias va representar l'OFP al XIX Fòrum contra les violències de gènere de la Plataforma, aportant els seus coneixements a la taula rodona Ecofeminisme comunitari: lluites feministes en defensa de la vida i el territori. En aquest espai es van teixir diàlegs entre diferents experiències de lluita pel territori i la vida a països del Sud global i Catalunya, per entendre millor com es reprodueixen lògiques estructurals a l'anomenat conflicte capital-vida, i les violències contra les dones que se'n deriven.

Així mateix, vam obrir espais de construcció conjunta d'iniciatives per a la construcció de pau i en defensa dels drets de les dones amb companyes de l'Associació Huitaca, amb l'Institut Català Internacional per a la Pau i també a les XXI Jornades de la Taula Catalana per Còlombia sobre Drets Humans i Narcotràfic a Colòmbia.

El programa 'Juntes ens cuidem: enfortiment d'espais segurs de protecció de la vida, els drets i la dignitat de les dones al Magdalena Medio colombià' és una iniciativa de la Plataforma unitària contra les violències de gènere, en agrupació amb la Organización Femenina Popular, Uywesx Gaitana Fiw i la Fundació SURT, que es desenvolupa amb el suport i el finançament de l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD). El contingut d'aquesta acció és responsabilitat exclusiva de les entitats col·laboradores, i no reflecteix necessàriament l'opinió de l'ACCD.

Àlbum de fotografies