Vés al contingut

25N: Ocupem els carrers per denunciar les violències masclistes.

Publicat el 28/11/2022

 

El passat 25N, Dia Internacional per l’Eliminació de les Violències Masclistes, sota el lema “Acusem, Actuem. Ocupem Juntes els carrers”,  vam participar en diferents accions reivindicatives de denúncia, reflexió i de debat per posar de manifest la denúncia i crítica en contra la violència institucional exercida pel sistema judicial i jurídic.

Milers de dones vam mobilitzar-nos, fent sentir la nostra ràbia i el nostre clam de lluita contra totes les violències masclistes que patim, i en especial contra la violència vicària, aquella exercida contra els fills per danyar a les mares i l’assetjament laboral. .

Tanmateix, en el marc d’aquest 25N, les entitats de la Plataforma van coordinar i dinamitzar diferents jornades de reflexió i presentacions d’accions. Destaquem el seu esforç i compromís en la lluita i l’acció contra les violències masclistes.

Aquestes són algunes de les accions que vam acompanyar:

 

"Construïm barris lliures de masclisme" al mercat de Sagrada Família

Emmarcada en les diferents accions realitzades al voltant del 25Ndia internacional per a l’eliminació de les violències envers les dones, el mateix divendres, el mercat de Sagrada Família va participar al projecte Construïm barris lliures de masclismes que pretén sensibilitzar sobre la realitat i la magnitud de la violència contra les dones, despertant en la ciutadania una consciència crítica i transformadora.

La violència contra les dones és un fet estructural de les societats patriarcals, que deriva de la desigualtat entre homes i dones i que inclou una gran quantitat de pràctiques històriques invisibles als nostres ulls. Sortir al carrer i transmetre a la ciutadania que les violències masclistes requereixen de la implicació de tothom per aconseguir la seva erradicació, és clau.

A través del projecte “Construïm barris lliures de masclismes”, el mercat va acollir l'acció de sensibilització "Qui cuida a les què cuiden?" dissenyada i dinamitzada per dones del barri, treballadores del sector de les cures i les entitats de barri com el Casal de Barri, acompanyades per l'entitat formadora Cooperativa Cúrcuma.

L'acció va ser possible gràcies al suport de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.

1

 

Aliança entre TMB (transports Metropolitans de Barcelona) i la Plataforma per lluitar contra les violències masclistes.

Aquesta col.laboració neix durant la construcció de la darrera edició del Fòrum amb l'objectiu de fer visible les violències masclistes a través d'accions de comunicació i sensibilització dirigits a la ciutadania. Comptar amb la participació de TMB a través dels diferents canals comunicatius i presencials permet inicidir socialment per erradicar les violències masclistes i arribar a una gran part de la població de Barcelona. Entre les diferents accions desenvolupades enguany destaquem el suport en la difusió del XVIII Fòrum a través del seu vídeo promocional que es va poder visualitzar en totes les pantalles de metros i autobusos durant el passat mes d'octubre. Tanmateix vam participar en l'acte contra les violències masclistes en el que vam tenir l'oportunitat de llegir un manifest reivindicatiu i presentar l'actuació de les dones de Blanc, que van condemnar i denunciar les violències masclistes a través de la seva performance artítisca "Enllaçant vides" amb la que van rendir homentatge a les 74 dones assassinades a mans d'homes en el que portem d'any. 

2

 

La Xarxa Activa de Joves per la Igualtat es mobilitza contra les violències masclistes

La Xarxa Activa de Joves per la Igualtat de Sant Adrià, Cornellà, Masquefa i Portugal van ocupar juntes els carrers per denunciar les violències masclistes. Els diferents grups van treballar les darreres setmanes accions de sensibilització apel.lan a la mobilització ciutadana i a l'entorn educatiu i acollint alumnes d'altres centres.
Els i les joves aposten per canvis transformadors en valors feministes.

Compartim algunes de les accions i moments més reivindicatius.

 

345

 

Arxius adjunts
Adjunt Size
Discurs PUCVG DEF.pdf 105.7 KB

Comparteixo