25N: Ocupem els carrers per denunciar les violències masclistes.
El passat 25N, Dia Internacional per l’Eliminació de les Violències Masclistes, sota el lema “Acusem, Actuem. Ocupem Juntes els carrers”, vam participar en diferents accions reivindicatives de denúncia, reflexió i de debat per posar de manifest la denúncia i crítica en contra la violència institucional exercida pel sistema judicial i jurídic.
Milers de dones vam mobilitzar-nos, fent sentir la nostra ràbia i el nostre clam de lluita contra totes les violències masclistes que patim, i en especial contra la violència vicària, aquella exercida contra els fills per danyar a les mares i l’assetjament laboral. .
Tanmateix, en el marc d’aquest 25N, les entitats de la Plataforma van coordinar i dinamitzar diferents jornades de reflexió i presentacions d’accions. Destaquem el seu esforç i compromís en la lluita i l’acció contra les violències masclistes.
Aquestes són algunes de les accions que vam acompanyar:
"Construïm barris lliures de masclisme" al mercat de Sagrada Família
Emmarcada en les diferents accions realitzades al voltant del 25N, dia internacional per a l’eliminació de les violències envers les dones, el mateix divendres, el mercat de Sagrada Família va participar al projecte “Construïm barris lliures de masclismes” que pretén sensibilitzar sobre la realitat i la magnitud de la violència contra les dones, despertant en la ciutadania una consciència crítica i transformadora.
La violència contra les dones és un fet estructural de les societats patriarcals, que deriva de la desigualtat entre homes i dones i que inclou una gran quantitat de pràctiques històriques invisibles als nostres ulls. Sortir al carrer i transmetre a la ciutadania que les violències masclistes requereixen de la implicació de tothom per aconseguir la seva erradicació, és clau.
A través del projecte “Construïm barris lliures de masclismes”, el mercat va acollir l'acció de sensibilització "Qui cuida a les què cuiden?" dissenyada i dinamitzada per dones del barri, treballadores del sector de les cures i les entitats de barri com el Casal de Barri, acompanyades per l'entitat formadora Cooperativa Cúrcuma.
L'acció va ser possible gràcies al suport de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.
Aliança entre TMB (transports Metropolitans de Barcelona) i la Plataforma per lluitar contra les violències masclistes.
Aquesta col.laboració neix durant la construcció de la darrera edició del Fòrum amb l'objectiu de fer visible les violències masclistes a través d'accions de comunicació i sensibilització dirigits a la ciutadania. Comptar amb la participació de TMB a través dels diferents canals comunicatius i presencials permet inicidir socialment per erradicar les violències masclistes i arribar a una gran part de la població de Barcelona. Entre les diferents accions desenvolupades enguany destaquem el suport en la difusió del XVIII Fòrum a través del seu vídeo promocional que es va poder visualitzar en totes les pantalles de metros i autobusos durant el passat mes d'octubre. Tanmateix vam participar en l'acte contra les violències masclistes en el que vam tenir l'oportunitat de llegir un manifest reivindicatiu i presentar l'actuació de les dones de Blanc, que van condemnar i denunciar les violències masclistes a través de la seva performance artítisca "Enllaçant vides" amb la que van rendir homentatge a les 74 dones assassinades a mans d'homes en el que portem d'any.
La Xarxa Activa de Joves per la Igualtat es mobilitza contra les violències masclistes
La Xarxa Activa de Joves per la Igualtat de Sant Adrià, Cornellà, Masquefa i Portugal van ocupar juntes els carrers per denunciar les violències masclistes. Els diferents grups van treballar les darreres setmanes accions de sensibilització apel.lan a la mobilització ciutadana i a l'entorn educatiu i acollint alumnes d'altres centres.
Els i les joves aposten per canvis transformadors en valors feministes.
Compartim algunes de les accions i moments més reivindicatius.
Adjunt | Size |
---|---|
Discurs PUCVG DEF.pdf | 105.7 KB |