300 zapateao’s contra les violències masclistes
Més de 300 persones van fer un zapateao en un autèntic tablao flamenc el passat divendres i dissabte a l’Espai Transforma’t al festival Cruïlla.
La Plataforma, juntament amb una quinzena d’entitats i ONG’s que treballem pel canvi social, vam ser presents a l’Espai Transforma’t del Festival Cruïlla. Una iniciativa coordinada per l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament que té com a objectiu despertar l’esperit crític entre les persones participants al festival en relació amb les desigualtats estructurals de les nostres societats.
Un espai de trobada amb exposicions i activacions per sensibilitzar a la ciutadania de les realitats i l’amplitud de les desigualtats d’arreu del món, convidant-la a ser part activa per la justícia i transformació social.
Les voluntàries i l’equip de la Plataforma van dinamitzar una activació que engrescava a les participants a 'Zapatea les violències masclistes: col·lectivitzant la intuïció feminista des de Colòmbia i Catalunya'. Convidant a fer un zapateao simbòlic per erradicar les violències masclistes i activar la fortalesa, l’apoderament, la intuïció i l’autoestima que existeix en cadascuna de nosaltres i prenent consciència que la transformació de l’estructura social que sustenta les violències masclistes requereix de suport mutu i de respostes col·lectives.
En aquest sentit, importants van ser els missatges de la campanya per la prevenció del feminicidi de #QuerermeEsPoder, impulsada des del projecte Observatori de Feminicidis, per la protecció, exigibilitat, apoderament i garantia del dret humà a la vida de les dones a Colòmbia - Fase 3, desenvolupat des de la Plataforma a Colòmbia i Catalunya, amb entitats feministes arrelades a tots dos territoris, amb el suport de la ACCD.
L’activació comptava amb una posada en escena de la intervenció artística de les sabates vermelles de les Concentració #ProuFeminicidis de cada 3er dilluns a la Plaça Sant Jaume.
Vam estar molt bé acompanyades a l'Espai Transforma't: L'Associació pels Drets Sexuals i Reproductius, Bosco Global, LaCoordi, Metges Sense Fronteres, Creu Roja Espanyola a Catalunya, Moviment per la Pau (MPDL), Fundació Pau i Solidaritat, Comissió Catalana d’Acció pel Refugi, Institut de Recerca Sant Pau i Henka.