Vés al contingut

Accions comunitàries contra la violència masclista

Publicat el 28/11/2023

Aquest 25 de novembre des de la XAJI hem dut a terme diverses accions de sensibilització i prevenció de les violències masclistes a les comunitats educatives. Les jornades han tingut una àmplia participació dels i les joves referents d'igualtat als centres, que dia a dia aporten una mirada contra les desigualtats i les discriminacions des de les aules fins els carrers.

A Sant Adrià, les i els joves van reivindicar les seves propostes i exigències en un taller d'escriptura de missatges, i els van fer visibles al carrer tot construït una cadena humana fins la Plaça de la Vila. A Masquefa van preparar un discurs i una pancarta amb el missatge "Prou agressions" i van pintar els passadissos de l'institut amb petjades violeta. A continuació van sortir al carrer a manifestar-se amb la pancarta i van llegir el text de denúncia de la situació de violències masclistes que perpetra el sistema en què vivim. A L'Hospitalet, també van pintar petjades violeta i el mural de denúncia, i les i els joves van participar en diverses activitats al pati del centre. A Barcelona es van organitzar activitats als instituts Moisès Broggi, Bernat Metge, Barri Besòs i Maria Espinalt. Amb l'objectiu de contradir i desmuntar els mites sobre el gènere, la igualtat, la sexualitat, la islamofòbia o la percepció corporal, es van dur a terme diversos tallers, des d'una caixa de violències fins a passaclasses, passant per creacions audiovisuals amb entrevistes i espectacles de teatre fòrum.

De forma transversal, enguany la XAJI s'ha adherit a la campanya internacional del Banc Vermell per denunciar la permanència de les violències masclistes. L'acció ha consistit en la instal·lació de 4 bancs vermells a l'espai públic amb frases de sensibilització.

Àlbum de fotografies

Comparteixo