Vés al contingut

Al feminisme hi ha un lloc per tu

Publicat el 25/06/2024

Aquesta setmana des de la Xarxa Activa de Jovent per la Igualtat (XAJI) iniciem la campanya A place for you. Una proposta per a vosaltres: homes, nois, xicots, bros, tetes, nens, avis, adults, profes, alumnes… Sigueu qui sigueu, però sempre que us sentiu del gènere masculí, us convidem al moviment que lluita per la igualtat de totes les persones. Perquè tenim lloc per a tots vosaltres en el feminisme.

La iniciativa ha estat ideada per l'alumnat, el professorat i les entitats implicades a la XAJI i vol fer incidència tant a Portugal com a Catalunya, els dos territoris on hi ha centres educatius de la xarxa, buscant especialment la implicació de persones visibilitzades com a homes. L’objectiu és trencar l’estereotip de “els joves-homes són cada vegada més masclistes”, tot fent visible que hi ha formes d’actuar i de fer dels joves que són un exemple en la lluita feminista, destacant allò positiu i la mobilització que hi ha de la joventut. Cal sensibilitzar que hi ha altres maneres de fer possibles, basant-nos en la pròpia joventut XAJI i en altres iniciatives i referents de joves-homes als feminismes.

Cada dia compartirem amb vosaltres diversos missatges i propostes perquè us animeu a sumar-vos a la lluita, a treballar la masculinitat dominant que imposa el cisheteropatriarcat, a ser respectuosos i afectuosos amb les vostres companyes, amigues i familiar, a deixar de ser còmplices amb les violències masclistes que es donen al vostre entorn, i un llarg etcètera. Volem créixer, plorar, jugar, reconfortar-nos, cuidar-nos, estimar-nos, defensar-nos, parlar-nos, debatre juntes.

#APlaceForYou és també un lloc per a vosaltres: mireu totes les peces de la campanya i ajudeu-nos a compartir-la, per crear, entre totis, un món més feminista! Al web de la XAJI trobareu tota la informació sobre la proposta i, si us animeu, també podreu fer el test per saber si sou aliats feministes. Només necessitareu cinc minuts!

El procés de la campanya

Per a crear la campanya de comunicació hem treballat amb tot el jovent del programa XAJI, centrant-nos en els que s’identifiquen com a nois, però sense deixar les noies fora. Durant tot el procés s’han realitzat accions comunitàries als centres educatius, entre elles l'enregistrament d'imatges. Volem fer especial menció a totes les joves, als centres de Sant Martí i Sant Adrià que van participar presencialment de les dinàmiques de la campanya i un agraïment especial a l’Institut Vàzquez Montalbán de Sant Adrià del Besòs on s’ha fet el rodatge.

La iniciativa s'emmarca en el projecte Active Youth Network for Equality: promoting the role of youth and role model men for VAW prevention and gender equality (XAJI), una iniciativa de lluita contra la violència masclista a les escoles, amb les entitats Conexus i l'Associação Plano i de Portugal, amb el suport del programa DAPHNE de la Unió Europea.

Comparteixo