Vés al contingut

Aliances feministes contra l'ofensiva patriarcal

Publicat el 05/07/2023

Més de 70 persones vam reclamar polítiques públiques amb perspectiva de gènere i feminista a la Conversa feminista per fer front a l'ofensiva patriarcal, una trobada a La Bonne per traçar línies d'incidència política davant les eleccions del 23J.

L'espai va estar dinamitzat per la periodista Marta Molas i va comptar amb quatre ponents de luxe: l'advocada i penalista Carla Vall, la psicòloga especialitzada en violències masclistes Alba Alfageme, la coordinadora de prevenció de Mujeres Pa'lante Beatriz Cantero i la coordinadora de l'Associació de Drets Sexuals i Reproductius Sílvia Aldavert. A través de les preguntes que va llançar la Marta, les ponents i el públic van generar un diàleg entorn els reptes pel proper cícle polític davant d'auge de l'extrema dreta, els discursos d'odi i l'amenaça de desmantellament dels drets aconseguits pel moviment feminista. De les diverses intervencions i perspectives vam recollir línies d'acció per fer-hi front col·lectivament, des dels carrers fins els espais de presa de decisions.

Amb l'objectiu final de fer incidència política i exigir responsabilitats a les institucions, hem convertit aquestes línies i reclams en una carta que farem arribar a les candidatures que es presenten a les eleccions estatals d'aquest juliol. 

Volem donar-vos les gràcies a totes per participar a la conversa, per omplir l'espai d'idees, propostes i perspectiva crítica, i per donar suport a les activitats que promovem des de la Plataforma. Sense vosaltres, les entitats i la xarxa feminista res no seria possible. Nosaltres ho tenim clar: davant l'ofensiva patriarcal, aliances feministes!

Comparteixo