Vés al contingut

Aliances feministes per fer front a la violència masclista

Publicat el 26/09/2023

El passat diumenge, vam participar a la Festa de l'Associa't de la Mercè per compartir la tasca d'incidència social i política per una vida lliure de violències de gènere des de la Plataforma Furia Mexicana, una de les entitats que en formen part. Juntes vam dinamitzar la xerrada Abordatge comunitari de les violències masclistes, una de les moltes activitats que van tenir lloc a l'espai de trobada del teixit associatiu i comunitari de Barcelona.

Durant la xerrada amb les companyes de Furia Mexicana, vam parlar sobre la importància de la comunitat com a agent protector i preventiu de les violències, una responsabilitat que és de totes i tots. Des del col·lectiu mexicà van posar sobre la taula la greu situació de feminicidis al seu territori on l'any 2022 se'n van comptabilitzar fins a 968, i arreu del món on cada dia i a cada hora més de cinc dones o nenes estan essent assassinades per algú de la seva pròpia família. 

Com a mostra de la resposta feminista organitzada davant d'aquest fenomen d'arrels patriarcals, vam presentar el documental Vivas sobre la violència masclista a Mèxic, dirigit per Angélica Cruz Aguilar. Una projecció programada pel XIX Fòrum contra les violències de gènere, que amb el lema Aliances feministes: els drets de les dones no es toquen es celebrarà els dies 2, 3 i 4 de novembre de 2023 a l'Espai Francesca Bonnemaison de Barcelona. També vam recordar que cada tercer dilluns de mes, la Plataforma convoquem la concentració #ProuFeminicidis, per recordar les dones assassinades, retre'ls homenatge i condemnar els fets.

A l'espai de l'Associa't vam exposar també les relatories gràfiques de les taules rodones del Fòrum de l'any passat, elaborades per la il·lustradora Clara Tanit, sobre coeducació, justícia patriarcal, violència vicària, noves masculinitats i organització feminista.

Gràcies a totes les persones que vau participar de l'activitat, i molt especialment a les voluntàries amb qui vam organitzar-la per formar part d'aquesta lluita incansable per erradicar les violències masclistes.

Àlbum de fotografies

Comparteixo