Vés al contingut

Amiga Joven, intercanvi i aprenentatge contra les violències masclistes

Publicat el 12/11/2021

La primera setmana del mes de novembre vam comptar amb la visita de la Marcela i la Juliana de Corporación Amiga Joven, una organització comunitària que acompanya i dona suport a les dones i joves dels barris de Medellín des de 1996.

A través d'accions formatives i d'apoderament treballen per prevenir l'abús, la explotació sexual, la tracta de persones i altres violències masclistes i institucionals cap a dones adultes, adolescents i nenes. L'any 2020, més de 350 dones van participar dels diferents projectes. També formen part de la Red de Escuelas de Mujeres Jóvenes Constructoras de Paz con Justícia de Género.

Hem tingut la sort de compartir amb elles el seu entusiasme, força i compromís.

Van formar part integrant de l'equip de la Plataforma durant el XVII Fòrum "Feminismes, LLuita i Acció contra la Violència Institucional", participant activament en totes les activitats del Fòrum Jove com la Hackató social en clau feminista i la Gincama Tranforma dels valors feministes.

També van dinamitzar vàries sessions d'intercanvi d'experiències amb grups de noies i nois de l'Institut Maria Aurèlia Capmany de Cornellà i de l'associació de dones Ca L'aurèlia, espai de referència per la detecció, atenció i recuperació de dones víctimes de les violències masclistes.

Durant la seva estada van compartir experiències, vivències i aprenentatges amb el col.lectiu Mujeres Pa'lante de l'Hospitalet de Llobregat, espai de trobada i acompanyament solidari entre dones i van participar en el taller "I tu, com et relaciones'" a la Biblioteca El Carmel-Juan Marsé dirigit a adolescents a càrrec de la cooperativa Curcuma i vinculat a la diversitat sexual i afectiva a través del Teatre Fòrum.

Aquest intercanvi d'aprenentatges és una iniciativa que s'emmarca en el Programa "Estratègies Juvenils per combatre el masclisme" i el projecte "Dones joves actives al diàleg social i a la construcció de pau amb justícia de gènere" coordinada per la Plataforma Unitària contra les Violències de Gènere, en col.laboració amb l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament de la Generalitat de Catalunya i el Programa de "Justícia Global" de l'Ajuntament de Barcelona. 

Àlbum de fotografies

Comparteixo