Vés al contingut

Arrenca el grup de treball d'incidència. Us apunteu?

Publicat el 30/04/2018

En la última Assemblea del mes de febrer, vàrem decidir començar un Grup de Treball on diferents entitats i persones interessades poguéssim posar en comú idees i estratègies per fer incidència política i social.

Vàrem fer una primera reunió aquest mes d’abril on vam començar a parlar de diferents objectius i les possibilitats d’aquest espai d’incidència que volem consolidar.

Us passo algunes propostes per reflexionar les que esteu interessades en participar-hi. Està obert a més propostes i idees per poder avançar en aquests camp de la incidència.

La propera reunió serà dijous dia 3 de maig a les 18h a la seu, Rambla Santa Mònica, 10 ( Metro Drassanes).

OBJECTIUS

  • Oferir informació a les entitats de la Plataforma i a la ciutadania en general, premsa-esdeveniments-jornades, etc., per fer patent la naturalesa estructural i el tipus de socialització que representa la violència masclista.
  • Seguir les avaluacions i recerques per un millor coneixement de la realitat política i social respecte la violència masclista.
  • Fer un seguiment de l’aplicació de les mesures i lleis. Al mateix temps, incrementar la consciencia i sensibilització dels estaments polítics de les institucions. Del Congrés dels Diputats i el Govern de l’Estat, del Parlament i la Generalitat de Catalunya, del Consell d’Europa, de la Unió Europea, de l'ONU a través de les convencions CEDAW i Conveni d’Istanbul.
  • Col·laboracions en els diferents consells de dones i ens locals (ajuntaments, diputacions...)
  • Fer sentir la nostra veu, a partir d’accions i campanyes concretes, donant impuls al moviment de dones per l’erradicació de la violència masclista.

PER ACONSEGUIR-LOS

  • Definir a quin públic o públics ens dirigim: ciutadania en general, entitats del sector, voluntariat, etc.
  • Pensar campanyes i accions: propostes pròpies i suport a campanyes d’altres col·lectius.
  • Quins mitjans farem servir: Butlletí de la web; participació a jornades; mitjans de comunicació; concentracions; intervencions al Parlament; Grup de Treball de violències del CNDC.

PARTICIPACIÓ EN ESPAIS D’INCIDÈNCIA

Actualment i des de fa gairebé 16 anys, la Plataforma realitza accions d’incidència que ara volem reforçar en el treball d’aquest grup.

En espais de dones: Ca la Dona, Novembre Feminista, Vaga Feminista, Xarxa Feminista, Comissió 8 de març, la COMPI, Plataforma Cedaw ombra Catalunya i estatal, WAVE (Womens Against Violence Europe)

En espais institucionals: Consell Nacional de Dones de Catalunya (CNDC) adscrit a l’Institut Català de les Dones (ICD); Consell de Dones de Barcelona; Consell de Ciutat Vella (per ser on està la Seu).

Podeu veure l'acta de la última reunió de la Plataforma CEDAW sombra en la que ens vam constituir com a "Plataforma para el informe sombra del convenio Estambul 2018".

Arxius adjunts
Adjunt Size
20180409_ActaReunioGrevio.pdf 80.64 KB

Comparteixo