Vés al contingut

Avança el projecte Teixim barris

Publicat el 22/03/2024

Avui iniciem la fase de formació i acompanyament de Teixim barris lliures de violències masclistes, un projecte amb base participativa i comunitària que pretén donar veu a la ciutadania i a les entitats perquè esdevinguin protagonistes davant la lluita contra les violències masclistes en el seu propi territori.

Amb el procés de formació i acompanyament ens proposem empoderar els diversos grups de Promotores d’Igualtat arrelats als barris perquè puguin consolidar-se com a agents actius i incisius en els espais quotidians de la comunitat. Aquesta nova fase començarà amb una anàlisi de les necessitats i possibilitats de la comunitat en la lluita contra les violències masclistes per poder dissenyar les accions de sensibilització. En aquests espais es generaran espais de trobada, diàleg i pressa de decisions, on aquesta població esdevindrà protagonista. Les sessions d’acompanyament han de servir per fomentar l'empoderament del grup per poder acabar sent, en un futur, un grup autònom instaurat dins de la comunitat.

Les sessions guiades per Accions Fem, una entitat de la Plataforma que treballa per defensar els drets de les dones des de la prevenció, la sensibilització i l'abordatge de les violències masclistes, pretenen ser un espai de diàleg i reflexió col·lectiva per fomentar la confiança i vinculació del grup. A la vegada són l’espai per organitzar, dissenyar i planificar el funcionament del grup de Promotores d’Igualtat i les accions de sensibilització.

El projecte Teixim Barris ha començat arrelant al districte de Nou Barris de Barcelona i té la intenció d'estendre's arreu. En aquest territori hem començat a crear aliances feministes amb els diferents agents del teixit associatiu que ja hi treballen com el Grup de Dones de la Trinitat Nova, que formarà part del grup de Promotores d'Igualtat juntament amb altres persones, individuals o de col·lectius, que s'animin al districte. De la mà d’Accions Fem ja hem presentat la iniciativa en espais com el Tres Ulls, on després de compartir un espai de debat vam fer una crida a participar del grup.

Àlbum de fotografies

Comparteixo