Vés al contingut

Cantem i cridem als quatre vents contra els feminicidis

Publicat el 22/11/2023

Aquesta setmana hem celebrat la concentració Prou Feminicidis de novembre, com fem cada tercer dilluns de mes des de fa 17 anys. En el que portem de 2023, ja són 98 dones les que han estat assassinades a mans d'homes al nostre territori, sumant quatre dones i un infant víctimes de violència de gènere i vicària des de la convocatòria d'octubre.

Per recordar-les a totes, per homenetjar-les i donar suport a la seva gent, per condemnar el sistema capitalista, patriarcal i colonial que sosté aquest entramat de violències, aquesta vegada hem comptat amb la participació de voluntàries de la Plataforma i de la coral Veus de dones de l’Associació de Musicoterapeutes, Arterapeutes i Dansaterapeutes d'Europa (AMAD). El col·lectiu, en col·laboració amb Artemisabcn Multiespai Artístic, es dedica a desenvolupar projectes socials d’inclusió social a través de les arts. Mitjançant la veu, les dones s’empoderen i permeten expressar allò que senten i com ho senten. Amb elles hem cantat i cridat als quatre vents: s'ha acabat! Prou violències masclistes!

Arran de l'assasinat de Mateo, un infant de 7 anys, per part del seu pare, hem assenyalat el gran impacte de la violència vicària, una de les formes més cruels de la violència masclista cap als fills i filles i també cap a les dones. Una forma de violència que s’exerceix sobre totes les persones que la dona més estima i amb les que té un vincle emocional més important. Les criatures són utilitzades com un mitjà o instrument per causar el màxim dolor o dany a la mare i també com a mètode d'amenaça per impedir que una dona s'allunyi. Per això cal que ho anomenem, que en fem visibles les arrels patriarcals i que ho denunciem als quatre vents. Que prenguem consciència d'aquest tipus de violència contra les dones i la infància en contextos íntims cisheterosexuals

El nostre compromís contra els feminicidis i la violència masclista forma part de l'esquelet de la Plataforma però es fa especialment explícit durant el mes de novembre. No us perdeu les activitats i accions que hem organitzat per denunciar aquesta realitat:

  • Recupereu la taula rodona Feminicidis: per què succeixen i qui els comet? celebrada al Fòrum contra les violències de gènere sobre Aliances Feministes el passat 2, 3 i 4 de novembre.
  • Sumeu-vos a la manifestació unitària del 25 de novembre a Barcelona, on cridarem #ShaAcabat i denunciarem el sistema heteropatriarcal, capitalista, racista i colonial i defensarem una vida en llibertat, dignitat i sense violències masclistes. Des de la Plataforma us convoquem a les 18:00h a Passeig de gràcia amb Còrsega.
  • Envieu-nos les vostres reivindicacions i expliqueu-nos per què crideu s'ha acabat! aquest 25N. Ho podeu fer durant tota la setmana.
  • Visiteu les exposicions de la Plataforma per la prevenció, l'abordatge i la visibilització dels feminicidis: l’Escletxa amb Ilium Collective, i Quererme es poder, de l'Observatori de Feminicids a Colòmbia amb Feminicidio.net, Organización Femenina Popular, Red Feminista Antimilitarista i Humanas Colombia. Ambdues s'exposaran al Palau Alòs fins el 25 de novembre.
  • No us perdeu els monòlegs de Nus Cooperativa el proper dilluns 27 de novembre a les 17:00h al vestíbul del metro de Plaça Universitat a Barcelona.

Àlbum de fotografies

Comparteixo