Vés al contingut

Celebrem Súper Jordina per trencar els estereotips!

Publicat el 30/04/2021

Trencar amb els estereotips i els rols sexistes des de la infantesa, és imprescindible per poder anar canviant les estructures socials que perpetuen les violències masclsites. 

Un bon moment per fer-ho, és la diada de Sant Jordi. Amb aquesta intenció, des de la Plataforma hem celebrat una Súper Jordina reivindicativa i transformadora, en diferents espais i des de diferents projectes. 

  • Xerrada "Trenquem els estereotips" amb Enruta't, que està disponible al nostre canal de YouTube i a Instagram perquè sigui accessible a tothom: 

 

  • Contacontes "La princesa paperina", realitzat a la Biblioteca Francesca Bonnemaison i dirigit a famílies i infants, en el que vam donar una visió alternativa al paper de submissió i objecte de les princeses en els contes tradicionals. 

Cartell i fons de l'activitat

 

  • Amb l’alumnat de 3r d’ESO de  l’Institut Valldemossa i l’ Institut Flos i Calcat, participants del projecte d’aprenentatge i servei, hem treballat la resignificació de la Diada de Sant Jordi incloent-hi la perspectiva feminista, intercultural i interseccional per tal de revisar els rols tradicionals que apareixen representats a la llegenda i que es repeteixen en les representacions culturals quotidianes. Amb murals, podcast i photocall, els nois i les noies han pogut reflexionar i expressar les seves alternatives a la llegenda tradicional.

alumnes amb pancarta

  • Per últim, l'Institut Moisès Broggi de Barceona, ha repetit la jornada "Santa Georgina la Moisès Broggi" que porta treballant des de fa anys i que ha permès que alumnes de 3r i 4rt d'ESO realitzin tallers sobre sexualitat i sobre violències digitals, durant tot el matí del 23 d'abril. 

Joves en grup a una aula

 

Comparteixo