Vés al contingut

Cicle de webinars "Prou Feminicidis!"

Publicat el 07/07/2021

Ens estan assassinant només pel fet de ser dones, però nosaltres no ens quedem de braços plegats.

Hem posat a l'abast de la ciutadania una sèrie de webinars d'aprofundiment, per comprendre millor què son els feminicidis, les causes i com fer-li front. 

Conèixer les xifres i estadístiques reals de l'abast dels feminicidis, és imprescindible per fer-li front a través del disseny i implementació de polítiques públiques de prevenció específiques. Les xifres oficials invisibilitzen molts casos de feminicidis, dels quals es poden analitzar molts factors que els envolten, fet que permetria actuar de manera preventiva. 

Tota la societat té a les seves mans actuar, desenvolupant petites accions que mouen conciències i que canvien paràmetres en altres persones. Però hi ha un agent socialitzador que té un altaveu potentíssim per fer-ho possible: els mitjans de comunicació. El paper educatiu dels mitjans huria de ser una eina transformadora encaminada a l'erradicació de qualsevol violència masclista. 

És important donar visibilitat a diferents estratègies que la societat civil estem duent a terme per frenar la violència feminicida, i quines podem implementar per exigir als responsables de garantir els drets humans, la protecció efectiva de les dones.

Des de Colòmbia, l'Observatorio de Feminicidios, des de Mèxic, la denúncia pública i la pressió social que fa Fúria Mexicana, i des de Barcelona, la Plataforma unitària contra les violències de gènere amb les concentracions mensuals i la creació d'un mural a la ciutat, son algunes de les accions que duem a terme la societat civil per exigir que no volem ni una assassinada més!

 

JA ESTAN DISPONIBLES ELS VÍDEOS DELS WEBINARS:

 

Dimecres 14 de juliol, 12h.

Ens estan assassinant! Eines de la societat civil i les institucions per frenar els feminicidis. La prevenció i la sensibilització son eines clau per transformar l’estructura que perpetua les violències i les discriminacions. Però per fer-ho, calen compromisos socials i polítics. Amb Graciela Atencio i Nerea Novo, de Feminicidio.net.

 

Dijous 15 de juliol, 12h

La violència feminicida a les notícies. El periodisme amb perspectiva feminista i lliure de sexisme és una eina transformadora molt potent i té el poder d’esdevenir part de la solució. En parlarem amb Cristina Pulido, de DF Diario Feminista.

 

Dijous 15 de juliol, 18h.

Acció feminista per combatre la violència feminicida. Compartirem diferents accions i projectes de denúncia i sensibilització amb activistes de Colòmbia, Mèxic i Barcelona, per nodrir-nos conjuntament de les estratègies dels diferents territoris. Amb Alicia Calderón Torres, Fúria Mexicana. Estefanía Rivera Guzmán, Red Feminista Antimilitarista (Colòmbia) i Mar Soriano Marfà, voluntària de la Plataforma unitària contra les violències de gènere.

 

 

*Cicle emmarcat en la campanya "Prou Feminicidis!", impulsada per la Plataforma unitària contra les violències de gènere.

Entitats participants: Diario Feminista, Feminicidio.net, Fúria Mexicana, Red Feminista Antimilitarista.

Amb el finançament de l'Ajuntament de Barcelona i el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies. 

Arxius adjunts
Adjunt Size
Programa cicle de webinars 160.67 KB

Comparteixo