Vés al contingut

Cicle de webinars "Prou Feminicidis!"

Publicat el 20/06/2022

Els feminicidis i els assassinats de dones a mans d'homes no cessen i continuen sent la principal causa mortal violenta de les dones.

1.149 dones han estat assassinades a mans de les seves parelles o exparelles, des de l'1 de gener de 2003 fins al dia d'avui segons dades del Ministerio de Igualdad , i durant l'any 2021, s'han produït 78 femenicidis.

Des de principi d'any, Feminicidio.net ha registrat 46 feminicidis i altres assassinats de dones a mans d'homes.

Els feminicidis són la punta de l'iceberg d'aquestes violències sistèmiques en les nostres societats heteropatriarcals. Per combatre-les és necessari sensibilitzar i mobilitzar la ciutadania i transformar les estructures socials que la perpetuen.

A través de tres webinars, activistes i professionals de diferents àmbits, posaran llum sobre el fenomen, les causes que el provoquen i algunes estratègies per passar a l'acció.

Ja pots veure els dos primers webinars a través del nostre canal YouTube: 

  1. "Feminicidis en post pandèmia: reptes per la seva erradicació" amb Graciela Atencio de Feminicidio.net.
  2. "Narratives mediàtiques sobre els feminicidis" amb Cristina Pulido de Diario Feminista, Andrea Momoito de Pikara Magazine y Cristina Perales de l'Universitat Pompeu Fabra.

T'esperem en el tercer webinar, previst el proper 12 de juliol, a les 16h, que abordarà diferents Experiències de resistència feminista al món. Compartirem diferents accions i projectes de denúncia i sensibilització amb activistes de Colòmbia i Marroc per conèixer les estratègies de diferents territoris. Amb Estefanía Rivera Guzmán de Red Feminista Antimilitarista (Colòmbia) i Mar Soriano Marfà, voluntària de la Plataforma unitària contra les violències de gènere i activista feminista a Melilla.

Ja pots fer efectiva la teva inscripció en el següent enllaç: INSCRIPCIÓ

 

Cal combatre la violència feminicida a escala global i local, per garantir una vida lliure de violències masclistes.
 

Comparteixo