Vés al contingut

Comunicat de La Plataforma davant la guerra a Ucraïna

Publicat el 28/02/2022

Davant de l’agressió militar contra Ucraïna per part de Rússia i els seus aliats, La Plataforma Unitària contra les Violències de Gènere ratifica el seu compromís amb els moviments feministes i pacifistes a favor de la pau i el rebuig a aquesta i qualsevol guerra. Condemnem, una vegada més, qualsevol expressió de violència i ens refermem en la defensa dels valors del diàleg en democràcia com a única via per a trobar solucions als conflictes polítics, territorials i socials.

Promovem, per tant, la defensa dels drets humans, el diàleg, la no-violència, l’acció directa no violenta… i la necessitat de tenir present tots els punts de la resolució 1325 del Consell de les Nacions Unides sobre la participació de les dones a les negociacions per a establir acords tant en la prevenció com en la resolució dels conflictes.

Ens sentim molt a prop de totes les persones que estan patint aquesta i totes les guerres, i en especial, de totes les dones i nenes que pateixen la repressió i opressió d’aquesta expressió del Patriarcat que és la guerra, i que de forma brutal i permanent viuen a les fronteres, als camp de refugiades, a les llars, i als carrers...

Apel·lem a la unió i reivindicació de tota la societat per construir un mon amb més sororitat, justícia, diàleg i consciencia.

No a les guerres. A totes. No a l’opressió. No a les agressions. A totes.

Per una pau que sigui nostra.

Comparteixo