Vés al contingut

Comunicat: demanem un posicionament ferm davant la SAP (Sindrome d'Alineació Parental) al Col.legi de Psicologia de Catalunya.

Publicat el 01/06/2022

Com a Plataforma Unitària Contra les Violències de Gènere, ens preocupa tant l'atenció a les persones, víctimes i supervivents de situacions de violència, les dones i els seus fills i filles, com treballar perquè es sentin segures i no rebin cap tipus de revictimització, per part de serveis i institucions.

Durant anys, i encara actualment, moltes mares han estat jutjades com a instigadores d'una suposada falsa denúncia de violència i abusos cap als seus fills i filles, l'anomenada Síndrome d'Alienació Parental (SAP) o interferències parental. Persones professionals de diferents àrees, especialment de l'àmbit de la psicologia, han estat perseguides i sancionades per tractar nens, nenes i adolescents que estaven en situacions de violència, quan el pare agressor s'hi oposava, sense tenir en compte les valoracions de risc i la necessitat que expressava la mare víctima de violència masclista.

Compartim el comunicat que demana un posicionament clar davant el SAP i els altres diagnòstics falsos al Col·legi de Psicologia de Catalunya que permeti continuar treballant des d'una perspectiva de gènere i una preocupació real per les situacions de violència vicària.

Arxius adjunts
Adjunt Size
Comunicat SAP 78.75 KB

Comparteixo