Vés al contingut

Comunicat sobre la condemna d’Alves per violador

Publicat el 23/02/2024

Agraïm a la dona el coratge, desitgem que es refaci del dolorós i traumàtic atac al seu cos i ànima. Felicitem a l’acusació privada, l’advocada Ester García, a la família, amigues, a tothom que ha acompanyat i donat escalf a la noia violada.

Et creiem i estimem de tot cor, germana. Som contentes de vèncer la impunitat d’un famós, futbolista i milionari, amb honestedat, veritat i el consentiment.

És un èxit del moviment feminista i la mobilització ciutadana que marca un precedent a arreu, a l’Estat espanyol, a Europa i al món, en uns moments d’atacs als drets de les dones aconseguits. Marca precedent sobre el Dret al propi cos i lliure consentiment.

“El violador eres tu / El violador ets tu”, com diu la coreografia xilena que va captivar en tots els països. O el “S’ha acabat” desencadenat per les futbolistes davant d’un petó d’agressió sexual al no ser consentit. O “No va de sexe va de poder”, lema del (XVIII Fòrum contra les violències de gènere (2022)).

És un precedent que amb la llei a la mà la Judicatura hagi resolt en una sentència exemplificadora, malgrat sigui amb la pena mínima. Per primer cop es fonamenta una sentència de contingut clar, precís i contundent, on es dona veracitat al relat de les víctimes de violació.

El Tribunal conclou que no va haver consentiment, per tant que és una agressió sexual i queda provat que hi hagut violació. La doctrina exposa: “el consentiment no només pot ser revocat en qualsevol moment, sinó que també cal que es doni el consentiment per a cadascuna de les varietats sexuals dins d'una trobada sexual".

La impunitat en l’agressió sexual deixa de ser un bastió intocable. La cultura de la violació queda assenyalada com indesitjable, perniciosa i menys impune.

Convé impregnar del concepte del consentiment el cos social, els mitjans de comunicació, a qui ha compartit o relativitzat, de forma còmplice, la mentida i la violència propagada per l’agressor sexual, el violador, periodistes i professionals que han acompanyat el relat cruel i manipulador de Dani Alves.

Les noies joves, les dones de qualsevol edat, celebrem aquesta victòria judicial. Cada vegada tenim més força i eines per fer front a l’agressió i a l’agressor.

Germana, et creiem i estimem!

 

Comparteixo