Vés al contingut

Concentració de rebuig a la violació múltiple de Badalona

Publicat el 10/03/2023

Aquest diumenge 12 de març, a les 12:00h la Federació de Dones de Badalona, amb el suport de la Plataforma Unitària contra les violències de gènere ha convocat una concentració a Plaça Josep Tarradelles de Badalona per rebutjar i condemnar la violació grupal d'una menor d'11 anys, produida aquesta setmana a Badalona.

Des de la Plataforma ens sumem a la convocatòria i us animem a participar-hi, per denunciar col.lectivament aquesta situació, que no és un cas aïllat sinó fruit de la violència patriarcal que impera en la nostra societat. És imprescindible que reflexionem sobre la necessitat de prevenir i abordar la violència de gènere, una realitat que a l'estat espanyol ens afecta a una de cada dues dones, de totes les edats i en algun moment de la nostra vida.

En el cas de la violació grupal de Badalona, veiem clarament l'expressió de la violència de gènere aïlladora, aprovada per unanimitat pel Parlament de Catalunya l'any 2020 en la modificació de la llei 5/2008 del dret de les dones a erradicar la violència masclista. Aquest tipus de violència la reben les persones que donen suport a les víctimes amb l'objectiu de silenciar les agressions. En aquest cas, el germà de la menor ha rebut amenaces de mort després de denunciar l'agressió, enregistrada i difosa de forma pública. A aquest fet s'hi suma també la violència racista cap a la víctima i la família, un element que agreuja encara més la situació i dificulta les possibilitats de reparació i recuperació.

Per tot això, ens veiem aquest diumenge a Badalona per manifestar que #NoEsteuSolesBDN i #NoSomCòmplicesBDN. Juntes mostrarem el nostre suport i exigirem justícia per la supervivent de la violació i la seva família.

Comparteixo