Vés al contingut

Concentració Prou Feminicidis del mes de maig

Publicat el 18/05/2022

Ahir, tercer dilluns del mes de maig, vam tornar a ocupar la Plaça Sant Jaume per cridar ben fort: PROU! davant aquesta emergència feminista: 37 dones han estat assassinades en aquests primers mesos de l'any, segons el registre de Feminicidio.net.

5 dones han estat assassinades a mans d’homes des de la darrera concentració a finals del mes d’abril.

5 dones de les quals dues són dones grans, la Clotilde de 82 anys, assassinada per la seva parella de 84 anys a ganivetades, i l’Angelines de 90 anys, assassinada a cops pel seu nebot.

Les violències masclistes envers les dones grans són pràcticament invisibles. Arriben molts pocs casos de violència masclista als recursos especialitzats, ja sigui per falta d’informació i sobretot el fet que les dones no identifiquen el que els hi passa com a violència. A més, entre les dones grans apareix un altre fenomen com és la “normalització” de la violència masclista per part de les pròpies dones, ja que algunes d’elles l’ha patit durant tota la seva vida i la consideren normal.

No podem seguir callant davant les violències contra les dones, davant qualsevol dona. No les podem negar, normalitzar, fer veure que no existeixen, mirar cap a una altra banda.

El masclisme i la negació de la violència que emana, maten.

Van sumar les seves veus les Dones Creadores del Projecte Minerva i el Laboratori Escènic Me too que van representar, a través de la performance "Exorcitzem les violències" el dolor reiterat i silenciós que les dones patim a través de les violències masclistes.

Vam comptar amb la presència i participació de les representants de Women’s Studies Centre (WSC), una entitat de defensa dels drets de les dones a Palestina que van compartir amb les persones assistents la vulneració de drets persistent que pateixen les dones al seu país. Aquesta organització juntament amb Family Defense Society (FDS) participen aquests dies a diferents accions i xerrades organitzades per l'entitat Hélia.

Des de la Plataforma, desitgem no haver de sortir a la plaça mai més, però només que hi hagi un sol feminicidi, ens tornarem a trobar per cridar ben fort PROU FEMINICIDIS!

Nosaltres no us oblidem!