Vés al contingut

Condemna de l'agressió misògina i racista durant la concentració del 8M a BCN

Condemna de l'agressió misògina i racista durant la concentració del 8M a BCN

Publicat el 10/03/2021

Des de la Plataforma, com a membres de a Vaga Feminista, ens unim a la condemna de l'agressió misògina i racista que es va produir el 8 de març durant la concentració estàtica de Barcelona. 

Cap agressió sense resposta!!!

 

LA VAGA FEMINISTA I TOTS ELS COL·LECTIUS FEMINISTES IMPLICATS EN L’ORGANITZACIÓ D’ACCIONS I MOBILITZACIONS DEL 8M A BARCELONA CONDEMNEM L’AGRESSIÓ MISÒGINA I RACISTA QUE VAN PATIR COMPANYES DURANT MANIFESTACIÓ ESTÀTICA DE LA CIUTAT

Dones que participaven a la manifestació estàtica del 8M del Dia Internacional de les Dones a Passeig de Gràcia van ser agredides violentament amb gas pebre i amenaçades per un home que va envair l’espai no mixt de la manifestació.

Barcelona, 9 de març.- La Vaga feminista i tots els col·lectius, grups i plataformes que en formen part, condemnem l’agressió misògina i racista que van patir companyes ahir a la tarda durant la manifestació estàtica unitària de Barcelona a Passeig de Gràcia amb motiu del Dia Internacional de les Dones. La manifestació va transcorre amb la participació de milers de dones amb clams i missatges reivindicatius i mantenint totes les mesures de seguretat.

Un home blanc va saltar-se les mesures de seguretat establertes per l’organització i va accedir a un dels trams no mixt de la manifestació. Després de ser alertat i avisat de que tenia que canviar d’espai, l’home les va amenaçar i a continuació va decidir agredir-les amb gas pebre. Totes elles van patir afectacions oculars que van requerir atenció mèdica urgent.

Des de la Vaga feminista donem suport i acompanyament a les dones agredides que actualment encara estan en procés de recuperació. Algunes pertanyen a diversos col·lectius feministes de la ciutat i d’altres eren participants de la manifestació.

Denunciem que no és un fet individual i aïllat, sinó una mostra més de com el sistema hetreopatriarcal i racista es sent avalat i amb el poder suficient d’accedir a un espai reivindicatiu de dones, lesbianes i trans, i agredir-nos amb tota la impunitat. De fet, el mateix matí en un canal de comunicació per l’organització de la manifestació del 8M, un grup d’homes va violentar i va agredir verbalment a les companyes que hi participaven. Durant l’atac totes les participants vam respondre conjuntament.

Alertem que les prohibicions al 8M a Madrid i el creixement de l’extrema dreta contribueix a la criminalització i repressió del moviment feminista avalant aquests comportaments misògins i racistes i que davant aquests fets, no donarem cap pas enrere. Esperem que des dels cossos policials, la justícia i les institucions públiques es facin ressò de la gravetat dels fets.

Anunciem que des de la vaga feminista i de forma col·lectiva prendrem les accions necessàries, legals i polítiques, perquè aquest fet no quedi impune.

JUNTES, DIVERSES I REBELS SOM IMPARABLES! SEMPRE FEMINISTES!

 

Pots llegir aquí la nota de premsa

Comparteixo