Vés al contingut

Construïm un Sant Jordi no sexista

Publicat el 19/04/2024

Des de la Plataforma trenquem els estereotips i construïm un Sant Jordi no sexista. Per fer-ho, aquesta setmana hem engegat una petita campanya de sensibilització a xarxes socials i el proper 23 d'abril muntarem una paradeta de 9 a 19h a Rambla Catalunya 30-32, Barcelona, amb materials i activitats diverses per conscienciar-nos de la importància de lluitar contra les violències masclistes, començant per canviar els imaginaris patriarcals.

La campanya

La campanya a xarxes s'ha centrat en revisar quins mites i estereotips de gènere perpetren les tradicions, concretament la de Sant Jordi. Així, ens hem fet diverses preguntes com: Quins canvis podríem implementar per desafiar els estereotips? Cal que Sant Jordi sigui més inclusiu i equitatiu? Creieu que les tradicions contribueixen a reforçar els estereotips de gènere? El romanticisme conté aquest tipus d'estereotips? Quan feu un regal, tindreu en compte els gustos de l'altra, deixant de banda els estereotips que puguin envoltar-la?

Unes reflexions que ens han ajudat a pensar sobre la importància de que el gènere no sigui una barrera per gaudir de la diada o una forma de classificació binària dels gustos i interessos de les persones. A qüestionar els imaginaris que reforcen els rols i expectatives de gènere, a promoure formes diverses de mostrar afecte cap a les persones estimades, a fer visibles les autores dones i identitats dissidents quan busquem llibres per a regalar o regalar-nos...

Veniu a Rambla Catalunya 30-32

Dimarts vinent us esperem a la paradeta de la Plataforma, per compartir aquestes reflexions i posar al vostre abast materials i activitats de tot tipus.

Hi trobareu marxandatge de la Plataforma, el photocall #TrenquemEsterotips, la dinàmica de l'iceberg de les violències sexuals i un munt de guies sobre prevenció, sensibilització i abordatge de les violències masclistes de les entitats i companyes d'AADAS, Candela, Consell de la Joventut de Barcelona, Almena Feminista, Trama Cultura, SUDS, Metzineres, Laura Zalcain, Creación Positiva, Dones Tech, Espai 210 - Poblet FeministaHèlia Dones, Veus Gitanes, Fil a l'agulla, XAJI i Observatori de Violències Institucionals Masclistes.

També podreu consultar algunes guies elaborades des de la Plataforma com La coeducació a Catalunya practiques de referència i reptes amb InteRed, EduAlter i el GEG-UAB; Cap a una educació més feminista i transinclusiva amb InteRed, el GEG i el Grup Atlas de la UAB; l'Estudi de recerca de respostes davant la violència feminicida des de la societat civil amb l'IGESI de la UdG, i la Guia prevenció i abordatge de les violències en entitats i grups informals amb Torre Jussana.

Tenim un obsequi per a vosaltres!

I molt important, si heu comprat un llibre a les llibreries feministes Acció Perifèrica, La Prole, La Caníbal o La Raposa, tenim un regal per a vosaltres! 

Ens doneu un cop de mà amb la difusió? Compartiu la info amb les vostres amigues, familiars i companyes d'entitat i a través de les xarxes socials. Us hi esperem a totes!

Comparteixo