Vés al contingut

Contra els feminicidis!

Publicat el 20/06/2023

Ahir, com cada tercer dilluns de mes, ens vam aplegar a la Plaça Sant Jaume per denunciar els feminicidis, que ja en són 46 en el que portem d’any i 12 des de la darrera concentració al maig. Els feminicidis són l'expressió més brutal de la violència de gènere, que no entén d'edat, classe, ni origen. Una xacra que no pot continuar tenint lloc a la nostra societat i cal erradicar-la de les nostres vides.

Els efectes d'un feminicidi són devastadors per les persones del seu entorn, encara més si han presenciat l'assassinat. Des d'inicis d'any ja han estat 14 les infants i adolescents que s'han quedat orfes, algunes d'elles havent assistit al feminicidi. En un sistema d'arrels patriarcals la violència masclista pren una dimensió estructural, per això és imprescindible lluitar per aturar-la des de tots els àmbits i racons de la vida. Prevenció, sensibilització, detecció, autodefensa, abordatge, i reparació. Necessitem la implicació de totes per deixar de normalitzar que arreu del món assassinen dones cada dia per raó de gènere.

Aquesta vegada ens van acompanyar les Dones de blanc, un grup d'expressió corporal que va néixer l'any 2003 de la mà de la Plataforma. El grup treballa per aprofundir en la consciència corporal per compartir pensaments i idees entorn la violència contra les dones.

Una vegada més, volem agraïr-vos l'assistència. Mentre hi hagi feminicidis continuarem sortint cada tercer dilluns. El proper, el 17 de juliol.

Us compartim els manifestos llegits a la Plaça Sant Jaume per la Plataforma Unitària Contra les Violències de Gènere i Dones de blanc.

Arxius adjunts
Adjunt Size
Tercer dilluns 105.46 KB
Tercer dilluns 50.03 KB

Àlbum de fotografies

Comparteixo