Vés al contingut

Contra els feminicidis i pel reconeixement de la diversitat de les dones

Publicat el 20/04/2023

Aquest dilluns, com cada tercer dilluns de mes, hem tornat a sortir al carrer per denunciar els feminicidis, per fer-nos visibles com a dones i reconèixer-nos en la diversitat. En el que portem d'any, ja hem comptabilitzat 26 feminicidis. 26 dones assassinades a mans d'homes: parelles, ex-parelles, familiars propers i altres persones de l'entorn. Una xacra que no té edat, ni orígens, ni cultures, ni religions.

A la concentració d'aquest mes, hem comptat amb la col·laboració de les companyes de FACEPA, la Federació d'Associacions Culturals i Educatives de Persones Adultes i de l'Associació Gitana de Dones Drom Kotar Mestipen, en commemoració del Dia Internacional del poble gitano celebrat el passat 8 d'abril. Drom Kotar, com la Plataforma, fa més de 20 anys que lluita pels drets de les dones, concretament per la promoció de les dones gitanes i el seu poble sense que això signifiqui una renúncia a la seva identitat. El nom de l'associació vol dir 'Camí de llibertat” i defensa la igualtat i la no discriminació de les dones gitanes, promovent la seva participació als espais educatius, socials i culturals.

Una vegada més, us agraïm a totes la vostra assistència i esperem veure'ns de nou al maig. Les concentracions del tercer dilluns de cada mes ens omplen d'energia i esperança!

Ja podeu llegir els manifestos llegits a la Plaça Sant Jaume per la Plataforma Unitària Contra les Violències de Gènere i Drom Kotar Mestipen.

Arxius adjunts
Adjunt Size
Tercer dilluns 73.61 KB
Tercer dilluns 134.09 KB