Vés al contingut

Contra les violències masclistes i racistes

Publicat el 20/12/2023

El passat dilluns 18 de desembre, el Dia Internacional de les persones Migrades, vam organitzar la concentració #ProuFeminicidis amb les companyes de l'associació intercultural Diàlegs de Dona. Una entitat que fomenta espais d’acollida i de socialització per a dones migrades; que facilita el coneixement de la societat d'acollida per promoure la seva autonomia i confiança; que incentiva la participació de les dones en la vida de Ciutat Vella i de la ciutat de Barcelona com a veïnes i ciutadanes de ple dret, i que estableix ponts de diàleg entre el veïnat amb perspectiva de gènere per afavorir la cohesió social. Durant l'acte, representants de la Plataforma i Diàlegs de Dona van llegir els manifestos per expressar el nostre rebuig a la violència masclista i racista que ens travessa.

Des de 2006 la Plataforma Unitària contra les violències de gènere convoquem a la ciutadania, el tercer dilluns de cada mes, a la Plaça Sant Jaume, per denunciar els feminicidis i recordar les dones assassinades a l’estat espanyol i a Catalunya al llarg de l’any. Des del 2003 que es van començar a comptabilitzar els feminicidis en context íntim al nostre territori, 1.237 dones han estat assassinades en mans de les seves parelles, exparelles o companys homes en una relació sexoafectiva. Durant el 2024, i a pocs dies per acabar l'any, hem homenatjat i recordat el feminicidi de 104 dones, 6 de les quals han estat assassinades des de la darrera concentració, el tercer dilluns de novembre. 

Gràcies a totes per ser-hi un any més, per per sumar-vos a la ràbia i dolor que ens uneix davant d'aquesta injustícia i sense sentit. Desitjariem no haver de trobar-nos el mes vinent, celebrant que no hi ha hagut cap dona, mare, germana, amiga, companya, veïna més assassinada, però malauradament aquesta és la realitat que ens travessa dia a dia en un sistema patriarcal, capitalista i colonial. 

Arxius adjunts

Àlbum de fotografies

Comparteixo