Vés al contingut

CSW67 per l'apoderament i la igualtat de gènere en l'era digital

Publicat el 23/03/2023

Durant la setmana passada, vam ser a la 67ena edició de la Comissió de la Condició Jurídica i Social de la Dona de l’ONU, el principal fòrum de promoció i monitoratge de polítiques feministes a nivell mundial. Des de la Plataforma vam assistir-hi de la mà del Consell Nacional de Dones de Catalunya.

El tema prioritari d'enguany ha estat l'assoliment de la igualtat de gènere i l'apoderament de totes les dones i nenes en el context de la innovació i el canvi tecnològic, i l’educació en l'era digital.

Vam participar al costat de dones d'arreu del món, per establir aliances i estratègies col·lectives cap a una vida lliure de violències masclistes. Algunes de les fites de la visita van ser:

  • Side event “FFP+, Política exterior feminista com una eina per reforçar el multilateralisme”, organitzat pels governs de l’Estat espanyol, Xile, Alemanya, Mèxic i Països Baixos.
  • Concentració davant les Nacions Unides en reivindicació del Dia Internacional de la Dona Treballadora, així com participació en jornades reivindicatives organitzades per feministes de base i activistes pels drets de les dones migrades, en el marc del 8M Women Strike New York.
  • Side event “Dia internacional de les cures”, organitzat pel govern de l’Estat espanyol, amb la Ministra d’Igualtat, Irene Montero.
  • Caucus regional per Europa i Nord Amèrica.
  • Acte paral·lel “Bretxa digital i resistències feministes a la internet”, organitzat pel Consell Nacional de Dones de Catalunya, amb l’Institut Català de les Dones.
  • Reunió del Secretari General de l’ONU, António Guterres, i la Directora Executiva d’ONU Dones, Sima Bahous, amb entitats de la societat civil.
  • Trobada a la Missió d’Espanya davant de l’ONU amb entitats de la societat civil de l’Estat espanyol i Catalunya.
  • Trobada amb la Ministra d’Igualtat, Irene Montero, amb entitats feministes de l’Estat espanyol i Catalunya.
  • Trobada amb la Consellera de Igualtat i Feminismes, Tània Verge, l’Institut Català de les Dones i la Delegació del Govern als Estats Units, amb el Consell Nacional de Dones de Catalunya i entitats feministes de Catalunya.

Recollim múltiples aprenentatges i accions que cerquen contribuir a reforçar vincles i aliances amb entitats internacionals que treballen en defensa de la igualtat, els feminismes i l’eliminació de les violències masclistes.

Àlbum de fotografies

Comparteixo