Vés al contingut

Cultivem fortalesa comunitària per una vida lliure de violències

Publicat el 08/07/2024

Després d'haver digerit tot el que va passar a la Lila Fest, volem compartir amb vosaltres el recull Cultivant fortalesa comunitària per una vida lliure de violències. Un document que relata les diverses activitats i accions que vam dur a terme durant el festival amb l'assistència de set-centes persones i la implicació de més de cinquanta entitats i col·lectives i una setantena de membres de la cultura popular.

La Lila Fest és el resultat d'un procés de construcció col·lectiva amb entitats i voluntàries de la Plataforma per oferir un espai sensibilitzador a la ciutat de Barcelona i apropar els discursos feministes a peu de carrer, per imaginar juntes possibilitats de vides més sostenibles, justes i lliures. Amb la certesa de que la presa de consciència de les desigualtats que ens travessen ens impulsa a mobilitzar-nos, al primer festival per la vida lliure de violències masclistes ens hem proposat ocupar l’espai públic i generar coneixement proper i propi. Per buscar estratègies arrelades a la quotidianitat de cadascuna des d'on combatre, individual i col·lectivament, aquesta xacra que genera i perpetua el sistema patriarcal, capitalista i colonial. Amb aquest propòsit, la iniciativa ha estat la primera llavor perquè amb cura i comunitat creixin les arrels d’una societat lliure de violències masclistes. 

El document explica el procés de construcció de la Lila Fest, des de l'origen de la idea fins la realitat del festival. Com si resseguíssim el procés de sembrar, cultivar i veure créixer una lila, entre les seves pàgines fem un recorregut pels objectius que es proposa, de quina energia es nodreix, quina forma pren, com es desplega i quins resultats i impacte aconsegueix, des del gran abast de participants fins la projecció de noves edicions.

Un camí que ha estat possible gràcies a l'impuls i l'energia de les voluntàries i les entitats de la Plataforma amb qui hem construït la Lila FestAccions Fem, la Vocalia de Dones de l'Associació de Veïnes de Sant Antoni, la Confederació d'Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC), Hèlia Dones, el Casal de Barri Espai 210Dona Cançó i InteRed.

Comparteixo