Vés al contingut

Dilluns 16 de setembre, concentració contra els feminicidis i pel dret a l'avortament legal i segur

Publicat el 12/09/2019

Contra les violències masclistes, els feminicidis i les morts en avortaments clandestins. La concentració del setembre, convocada per aquest proper dilluns 16 de setembre, estarà organitzada conjuntament amb Marea Verde Barcelona, com sempre a les 20h a la plaça Sant Jaume.

A més de ser un clam contra totes les violències de gènere i, especialment contra els feminicidis, que ja superen les 70 dones i nenes assassinades a l'Estat Espanyol el 2019, la concentració commemorarà el Dia d'Acció Global per un accès a l'Avortament Legal i Segur, que se celebra el 28 de setembre, i reivindicarà el dret de les dones a interrompre els seus embarassos de forma lliure i segura i les potents lluites pel dret al propi cos que tenen lloc actualment a països com Argentina.

La lluita per l'accés segur a l'avortament continua essent un front de batalla recurrent i bàsic per als moviments de dones arreu del món, en un context en què tenen lloc -segons l'OMS- entre 22 i 25 milions d'avortaments clandestins cada any, en els quals es calcula que moren unes 22.000 adolescents i joves, el 97% a països d'Àfrica, Llatinoamèrica i al Sud i Oest d'Àsia. Aquest tipus de violència masclista institucional recurrent i totalment injustificada és una de les 5 principals causes de mortalitat materna i suposa l'empresonament i la persecució legal de les dones que accedeixen als avortaments clandestins a països com Mèxic, El Salvador, Argentina, Irlanda del Nord o Marroc. 

És per això, que dilluns ens trobarem per cridar prou feminicidis i prou morts en avortaments insegurs i clandestins!

 

Us hi esperem!

Comparteixo