Vés al contingut

El 8M des de la bastida de la Plataforma

Publicat el 09/03/2023

Aquest 8M, hem pogut assistir a la manifestació unitària de Barcelona des d'un punt privilegiat: la bastida de la Plataforma. Al costat de les entitats, companyes i amigues vam viure una jornada plena d'emocions i combativitat feminista. Vam cantar, cridar, llegir comunicats i manifestos, vam veure passar persones de totes les edats amb les seves pancartes i lemes, i també vam poder repartir els nostres cartells de denúncia contra les violències de gènere.

A l'acte de tancament de la mobilització, la presidenta de la Plataforma Unitària Contra les VIolències de Gènere, Montserrat Vilà, va llegir un comunicat de rebuig a la reforma de la Llei sobre la llibertat sexual. Vilà va recordar que el consentiment de les dones ha de ser el factor bàsic i determinant en la definició dels delictes d'agressió masclista, per davant de la violència i la intimidació. Una reivindicació que recollim de la XVIII edició del Fòrum de la Plataforma, celebrada el novembre de 2022, amb el lema "Violència sexual: no va de sexe, va de poder".

Al telenotícies de TV3, podeu veure el recull dels parlaments de l'acte final del 8M (min 4:50)

Gràcies a totes les que us vau apropar a Gran Via amb Rambla Catalunya, i molt especialment a les entitats que ens vau acompanyar: Furia Mexicana, L'Associació de Drets Sexuals i Reproductius, Stop Violències, Consell de Joventut de Barcelona, Plataforma #YoSÍTeCreo, Defensores de Drets Sexuals i Reproductius, Dones Juristes i Coral Performance #MeToo.

Continuem defensant plegades una vida lliure de violències!

Arxius adjunts
Adjunt Size
Comunicat 8M 100.96 KB

Àlbum de fotografies

Comparteixo