Vés al contingut

El congrés “Feminisme 4.0: ”Lectures socials i polítiques de la nova onada del feminisme” analitzarà l'onada feminista actual, amb participació de la Plataforma

Publicat el 11/02/2019

A menys d’un mes de la segona vaga general feminista, que tindrà lloc el 8 de març d’enguany, la Diputació Foral de Guipúscoa organitza aquest cap de setmana el Congrés Internacional d’Igualtat “Feminisme 4.0: ”Lectures socials i polítiques de la nova onada del feminisme”.

Al congrés, que analitza les oportunitats que obre el nou escenari de grans mobili.tzacions feministes i que se celebrarà a Tolosa durant els dies 14 i 15 de febrer, hi participarà la Plataforma Unitària contra les Violències de Gènere, amb una ponència de la seva presidenta Montserrat Vilà, centrada en la tasca i els reptes del moviment feminista davant les violències masclistes. També hi participaran acadèmiques com Rosa Cobo, Nerea Barjola i Amaia Pérez-Orozco.

              ->    Aquí podeu trobar el programa de Congrés Internacional d’Igualtat

Les sessions del congrés, a més de la violència masclista, abordaran també els àmbits de l’economia feminista i de les cures, tot buscant la comprensió del moment actual i de la posició del moviment internacional per la igualtat, especialment de cara a les polítiques públiques.

La trobada serà una oportunitat per analitzar com aprofitar aquest impuls que trascendeix el moviment tal com l’hem conegut, esdevenint massiu i deixant pas a un relleu generacional que arriba, fins i tot, a dones molt joves, obrint la porta a grans transformacions culturals i a l’avenç de drets, malgrat l’ofensiva de l’ultradreta. Alhora, la ponència serà una oportunitat per recordar la importància de seguir construint un moviment divers, on les diferents posicions respecte als temes que generen més debat al si del moviment feminista convisquin i l'enriqueixin.

Comparteixo