Vés al contingut

El fons documental especialitzat en gènere de l'ICD s'amplia

Publicat el 08/07/2024

Des de la Plataforma volem fer-nos ressò d'una gran notícia per a la memòria històrica i la lluita feminista del nostre territori. La historiadora, professora i autora feminista Mary Nash ha donat part del seu fons documental personal a l’Institut Català de les Dones (ICD), una col·lecció de més de 2.300 documents que formen part del Centre de Documentació Joaquima Alemany i Roca, un dels més grans de l’Estat.

La donació del fons es troba en procés de catalogació i, com la resta de recursos, estarà obert i disponible per a qualsevol persona interessada. El Centre de Documentació de l'ICD està especialitzat en gènere promou la investigació sobre les dones, amb un fons de més de 25.000 llibres, 2.600 audiovisuals, 3.800 fulletons i opuscles, 1.500 cartells i 125 enregistraments sonors, a més de subscripcions a revistes especialitzades en paper i en línia. Amb l'objectiu de potenciar la recerca documental i la investigació, també ofereix assessorament i atenció personalitzada a l’alumnat que treballa en aquest tipus de temes i el professorat que el tutoritza.

Mary Nash, nascuda a Irlanda el 1946, és catedràtica d'Història Contemporània i està especialitzada en l'estudi de la història de la dona i del feminisme a Espanya, un camp d'estudi del qual va ser pionera i que la va portar a ser investida honoris causa el 2010 per la Universitat de Granada. Entre les seves línies d’investigació hi podem trobar representacions culturals de gènere, la diversitat cultural i els processos migratoris actuals. Un dels seus llibres més destacats és Dones en el món (2004), un estudi sobre els moviments de les dones en el món contemporani.

Comparteixo