Vés al contingut

Els feminismes inunden els carrers en un 8M amb molt per reinvindicar

Publicat el 09/03/2022

El passat 8M, les feministes vam omplir els carrers per reivindicar i defensar els nostres drets i llibertats.

Sota el lema "Contra les precarietats, les fronteres i les violències: les feministes som aquí" més de 60.000 persones ens vam mobilitzar en la primera manifestació del 8M postpandèmica.

Juntes i diverses vam reclamar la igualtat entre dones i homes, entre nenes i nens, conscients que aquesta igualtat només es pot aconseguir barallant pels drets de totes, sense deixar ningú enrere, unint forces, donant-nos la mà per buscar allò que ens uneix.

La bretxa salarial, la discriminació, l'assetjament sexual, la doble jornada, la càrrega mental, la vulneració de drets a les dones migrants són opressions que no es poden sostenir, que se sumen totes al masclisme que patim pel fet de ser dona.

Compartim amb vosaltres el manifest que recull totes les reivindicacions que es van llegir en l'acte final.

Continuem lluitant des de la pluralitat i la diversitat per erradicar les violències d'un sistema patriarcal que ens segueix oprimint. Continuem educant els nostres fills i i filles en el respecte i en la igualtat, lliures d'estereotips de gènere. Continuem lluitant per derrotar un sistema en el qual la jornada laboral i de cura familiar no pot ser infinita, en el que les dones migrants no hagin de patir la violència en el seu camí cap a un futur millor. Seguim lluitant pels nostres drets reproductius i les nostres llibertats sexuals.

Volem agrair de tot cor la participació de Luquita Candome, un grup de dones valentes, dissidents i reivindicatives que van alçar la veu per defensar els drets de les dones. A través dels seus tambors i ens van apropar al Candombe, una manifestació cultural d'origen afro uruguaià.

També un especial agraïment a la nostra fotògrafa voluntària, Natalia Gónzalez Sanchez que va sumar el seu esforç i talent.

Seguim lluitant!

 

Arxius adjunts
Adjunt Size
Manifest 8M 2022 159.37 KB

Àlbum de fotografies

Comparteixo