Vés al contingut

Els Mercats i les entitats de barri sumen el seu esforç contra les violències masclistes

Publicat el 29/11/2021

Emmarcada en les diferents accions realitzades al voltant del 25N, dia internacional per a l’eliminació de les violències envers les dones, el passat dissabte 27N, quatre mercats municipals van participar a la campanya Construïm barris lliures de masclismes que pretén sensibilitzar sobra la realitat i la magnitud de la violència contra les dones, despertant en la ciutadania una consciència crítica i transformadora.

La violència contra les dones és un fet estructural de les societats patriarcals, que deriva de la desigualtat entre homes i dones i que inclou una gran quantitat de pràctiques històriques invisibles als nostres ulls. Sortir al carrer i transmetre a la ciutadania que les violències masclistes requereixen de la implicació de tothom per aconseguir la seva erradicació, és clau.

A través de la campanya “Construïm barris lliures de masclismes”, els mercats de Sant Antoni, de Sagrada Família, de Felip II i de Provençals van acollir diferents accions de sensibilització dissenyades i dinamitzades per associacions de veïnes, col·lectius feministes i entitats de barri.

Compartim els moments més destacats de les accions i sobretot la bona rebuda per part del públic i paradistes dels mercats. Signe inequívoc de la necessitat dels nostres barris de comptar amb accions de sensibilització que transmetin missatges clarificadors sobre què és i no és violència. 

Mercats

Els Mercats són espais on no només es compra, sinó on també es conviu. Tenen una important funció com a motors econòmics i com a centres culturals, relacionals, educadors i socialment responsables del barri i la ciutat.

Les entitats dels barris de Sant Antoni, Sagrada Família i La Sagrera, acompanyades per les entitats formadores, les Cooperatives Curcuma, Nus i l’associació Enruta’t, van treballar durant les passades setmanes accions de sensibilització amb aportacions artístiques i reivindicatives que van presentar en els diferents mercats participants.

Mercats

Des de la Plataforma, juntament amb les entitats de barri volem incidir en aquest canvi de paradigma a través la mobilització i la incidència social. Volem crear nous valors que promoguin la igualtat i rebutgin les violències.

 

 

 

Àlbum de fotografies