Vés al contingut

Ens sumem a la Xarxa de dones contra la violència a Europa (WAVE)

Publicat el 18/10/2023

Des de la Plataforma ens hem sumat a la Xarxa de Dones Contra la Violència a Europa (WAVE), un espai amb més de 170 organitzacions que treballa per acabar amb la violència contra les dones i la infància, tot enfortint vincles entre supervivents, expertes i serveis especialitzats de suport i prevenció.

La nostra primera activitat com a membres de la WAVE ha estat la 25a Conferència sobre 'La violencia institucional i el seu impacte en els drets humans de les dones a tota Europa'. La jornada, celebrada aquesta setmana a Madrid, ha posat el punt de mira en la necessitat de que la Directiva de la UE per combatre la violència de gènere sigui profundament feminista, basada en els drets humans i amb perspectiva interseccional. Entre les diverses intervecions de la conferència s'ha destacat el paper imprescindible de les organitzacions feministes en la tasca de prevenció i abordatge dels casos. Un fet que la directiva ha de respectar i reconèixer, sense donar ni una passa enrere en els drets aconseguits històricament per les dones a través de la lluita i la organització.

A través de l'una declaració conjunta, signada amb entiats de fins a 46 països del continent europeu, hem exigit a les institucions de la Unió Europea i els Estats membres que es comprometin amb la igualtat de gènere, la justícia social i la erradicació de la violència masclista.

La conferència WAVE ha estat inaugurada per la seva presidenta, Marcella Pirrone, la directora executiva Stephanie Futter-Orel i la representant d'Aspacia Helena Soleto, mentre que l'obertura de l'esdeveniment ha estat a càrrec de la secretària del Ministeri d'Igualtat Ángela Rodriguez Martínez. La nostra participació en aquest espai ha suposat una primera presa de contacte per conèixer altres organitzacions i iniciatives amb qui podrem crear i reforçar aliances feministes pels reptes futurs d'incidència social i política a escala nacional i internacional.

Àlbum de fotografies

Comparteixo