Vés al contingut

Estat dels projectes de cooperació amb Colòmbia davant la crisi sanitària

Publicat el 16/04/2020

Així com aquí a Catalunya estem vivint dies d'incertesa i confinament, bona part del món ho està vivint també. Des de la Plataforma Unitària contra les Violències de Gènere donem suport a projectes de cooperació a Colòmbia, a través de les nostres sòcies locals a Medellín, Barrancabermeja i el Cauca.

La situació a Colòmbia és francament complicada, no només per l'amenaça del virus, sinó per les problemàtiques afegides que aquesta amenaça ha accentuat: la carestia i desigualtats s’han fet més evidents; les dones, aïllades a casa seva, es veuen més exposades als seus maltractadors; i les lidereses socials, les lidereses polítiques, i les defensores de drets humans es veuen més desprotegides que mai.

Però l'activitat no para. Des de les nostres sòcies locals, organitzacions feministes de base que lluiten de manera incansable pels drets i llibertats de les dones de les seves comunitats, s'han fet el cor fort, readaptant els projectes que tenim en marxa, tant o més necessaris que mai, per continuar lluitant pel benestar de les dones, i per una vida digna, lliure i viva.

Des de l’Organización Femenina Popular de Barrancabermeja, es continuaran impulsant les iniciatives econòmiques de dones productores, per garantir uns ingressos essencials per mantenir les seves famílies, així com per prevenir el desproveïment de les comunitats. Així mateix, en conjunt amb l'organització Gaitana FIW del Cauca, es mantindran les activitats de formació en lideratge polític i les accions d'incidència, elements tan importants en moments de carestia i retrocés de drets i llibertats. Com una companya de l'OFP diu, "el lideratge es forma en moments de dificultat".

Per la seva banda, des de l'organització Corporación Amiga Joven de Medellín, s'estan fent avanços per garantir que les accions de formació en lideratge, prevenció de la violència i incidència política per a la construcció de pau continuïn sent implementades, entenent la seva importància i rellevància en les actuals circumstàncies.

El nostre suport i lluita són incansables. La situació d'emergència actual no ha sinó visibilitzat i expandit desigualtats ja existents, i la nostra tasca cobra més sentit que mai.

Juntes, amb energia i força.

Comparteixo