Infants, joves i acció educativa en Pro de la prevenció de les violències en el curs 2019-2020
Aquest curs 2019-2020 ha estat un any excepcional on a causa del COVID-19, les organitzacions del Tercer Sector, hem hagut de reinventar-nos per a poder donar resposta de manera flexible a les necessitats sorgides. Des de la PUCVG i més concretament des de la prevenció hem estat treballant per acompanyar i adaptar el treball a aquesta nova realitat.
Un fi de curs digital on han participat 75 infants i més de 215 joves dels projectes de la XAJI, xarxa activa de jovent per la igualtat i de l’APS Teixim barris igualitaris des de les aules de 14 centres educatius de la ciutat de Barcelona i àrea metropolitana, ha estat possible gràcies a més de 30 professionals de l’àmbit educatiu.
Tot i les circumstancies, les dades de participació s’han mantingut i hem aconseguit plantejar noves col·laboracions de cara al curs vinent.
Els i les joves, han participat en els projectes realitzant formacions en línia, sessions virtuals amb els instituts, i tallers públics a partir de les xarxes socials com Instagram.
L’equip de la Plataforma i els grups de treball conformats per les entitats adherides segueix treballant per a la creació de nous continguts i per l'adaptació d'una metodologia en format híbrid. En aquest context d’incertesa, la Plataforma i les entitats que la conformen ja estem treballant per al curs vinent, per dissenyar les activitats de manera presencial i/o online, però sempre atenent a la nostra missió: construir una societat critica lliure de les violències de gènere.
Les accions destinades als infants, joves i la comunitat educativa, estan coordinades per la Plataforma Unitària contra les violències de gènere juntament amb un conjunt d’entitats professionals de la prevenció: GOGARA; Gredidona; Cúrcuma; ApoderART; Fundació Aroa; Col·lectiu Punt 6; Aliats del Feminisme; Homes Igualitaris; Trama i Centre d'Estudis Africans i Interculturals CEAI.