Vés al contingut

JORNADA DE TREBALL PER A PROFESSIONALS DE LA INTERVENCIÓ SOCIOEDUCATIVA AMB ADOLESCENTS I JOVES

Publicat el 02/07/2021

“Mentoria social entre iguals i eines per a la transversalització de la interseccionalitat en projectes de participació”

Data:     16/07/2021 (divendres)

Horari:  9:30 – 14:00 (amb esmorzar a càrrec de l’organització)

Lloc:      Centre Cívic del Convent de Sant Agustí (Carrer del Comerç núm. 36, 08003 Barcelona)

Preu:     gratuït

Places:  25 (es prioritzaran les sol·licituds de persones membres d’entitats adherides a la Plataforma Unitària contra les Violències de Gènere)

La Plataforma Unitària contra les Violències de Gènere organitza, dins del projecte “Estratègies juvenils per combatre el masclisme” finançat per l’ Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, aquesta jornada de treball sobre “Mentoria social entre iguals i eines per a la transversalització de la interseccionalitat en projectes de participació”, destinades a profesionales de la intervenció socioeducativa amb adolescents i joves”

L'objectiu d’aquesta jornada és millorar les competències dels i les professionals que estan involucrats i involucrades en projectes d’ intervenció socioeducativa amb adolescents i joves per tal que esdevinguin agents actius per a l'eradicació de les violències estructurals de les nostres societats.

Els continguts de la jornada es centren en dues eines estratègiques que contribueixen a enriquir els processos i la metodologia dels projectes socioeducatius, com son la mentoria social entre iguals i la transversalització de la perspectiva intercultural i interseccional.

La mentoria social entre iguals, és una proposta vers a l’apoderament d’adolescents i joves per posar les seves veus i la seva experiencia al centre de l’acció per tal que esdevinguin referents significatius pels seus iguals des d’una metodologia participativa i col·laborativa.

La integració de la mirada intercultural i interseccional en tota acció socioeducativa és primordial per millorar la detecció, prevenció i eradicació de tot tipus de violències estructurals i per tant, un valor imprescindible en la intervenció amb adolescents i joves per ampliar la mirada global vers les desigualtats i les injustícies.

 

HORARI DE LA JORNADA 16 DE JULIOL DE 2021 

9:30 - 11:30h: primer bloc de treball: Transversalització de la perspectiva intercultural i interseccional. A càrrec de Carol Astudillo. 

11:30 - 12:00h: Esmorzar a la Terrassa-escola de l’ espai Mescladís del Pou (Fundació Ciutadania Multicultural – Iniciativa d’economia solidària). Carrer Carders, 35

12:00 - 14:00h: 2n bloc de treball: Mentoria social entre iguals a càrrec de la Coordinadora de Mentoria Social.

 

Inscripcions fins dimarts 13 de juliol.

Clica aquí per omplir la sol·licitud

Comparteixo